TÉMA

ČT3

Rada ČT má nového předsedu. Hrozí podle ní omezení vysílání i propouštění

Českou televizi čeká od roku 2024 omezování výroby a vysílání a propouštění zaměstnanců, pokud se do té doby nezvýší koncesionářský poplatek ze stávajících 135 korun. Letos přijatá úsporná opatření nebudou po roce 2024 pro stávající rozsah činností stačit. Při projednávání aktualizace dlouhodobých plánů na roky 2023 až 2027 se na tom usnesla Rada ČT. Ta si také zvolila novým předsedou bývalého šéfredaktora zpravodajství Karla Nováka.
7. 12. 2022Aktualizováno7. 12. 2022, 17:06|

Česká televize plánuje ušetřit 910 milionů korun, zruší ČT3 a 250 pracovních míst

Česká televize plánuje v letech 2023 a 2024 ušetřit 910 milionů korun. Důvodem je podle generálního ředitele Petra Dvořáka pokles reálné hodnoty koncesionářského poplatku. Šetřit chce na provozu, programu, původní tvorbě i investicích.
31. 5. 2022Aktualizováno31. 5. 2022, 15:09|

Pomalejší mluva, minimum cizích slov a povzbudivé zprávy. Veřejnoprávní média se kvůli pandemii víc přizpůsobují seniorům

Už rok se na seniory z několika stran valí zprávy o pandemii, krizi a nemoci, která pro ně může znamenat konec. Nemohou chodit do společnosti ani se vidět s blízkými. Na vše, co pro seniory znamená současná doba, se snaží reagovat veřejnoprávní média. Pro starší generace vyhrazují speciální zpravodajské vysílání, kterému by měly lépe rozumět a občas by jim mělo také zvednout náladu. Česká televize začala vysílat Zprávy ČT3, Český rozhlas seniorům přizpůsobuje stanici Region a na podzim chystá start zcela nové stanice. Podrobnosti zjišťoval pořad Newsroom ČT24.
4. 4. 2021|

Kanál pro seniory ČT3 bude vysílat dál, schválila to Rada České televize

Ke spuštění kanálu ČT3 stačilo pár dnů. Začínal jako program pro seniory v době pandemie, ale postupem času si našel i další diváky. Po roce jeho fungování Rada České televize na žádost generálního ředitele Petra Dvořáka rozhodla, že bude vysílat dál.
24. 3. 2021|

Česká televize reaguje na distanční výuku, opět povolala UčíTelku

V reakci na zavedení distanční výuky se od čtvrtka vrací do vysílání České televize vzdělávací program UčíTelka. Učit se s ním mohou prvňáčci i žáci vyšších ročníků prvního stupně. Dětem i učitelům je k dispozici také vzdělávací web ČT edu, kde potřebné materiály najdou i studenti středních škol.
14. 10. 2020|

Vysílá televize třetího věku. Seniorům dodáme náladu i informace, přeje si ředitel ČT

Praktické rady a tipy, informační servis i nápady na volnočasové aktivity, cvičení a recepty přináší nová „televize třetího věku“. Program ČT3 spustila Česká televize 23. března a určen je především pro seniory. „Při zprávách, které přicházejí, není úplně jednoduché držet se v dobré kondici a v dobré náladě,“ vysvětluje v rozhovoru generální ředitel ČT Petr Dvořák, že nový kanál má sloužit především jako klidná alternativa k ostatnímu vysílání. Návod, jak „Trojku“ naladit, uvádíme na konci článku, další otázky zodpoví speciální stránka.
23. 3. 2020|

ČT3 zacílí na nejohroženější skupinu. Kanál pro seniory začne vysílat v pondělí

Seniorům – koronavirem nejohroženější skupině společnosti, která je v této době nucena zůstávat doma – je určen nový program České televize ČT3, který začne vysílat v pondělí 23. března dopoledne. Diváci ho najdou pouze v novém standardu DVB-T2.
18. 3. 2020|