TÉMA

Makro

Antimonopolní úřad vyšetřuje řetězec Globus, hrozí mu pokuta až 2,4 miliardy

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zahájil správní řízení s obchodním řetězcem Globus. Podezírá jej z dlouhodobé diskriminace dodavatelů. Uvedl mluvčí úřadu Martin Švanda. Za porušování zákona o významné tržní síle hrozí pokuty až do výše deseti procent z celkového obratu provinilé firmy, v případě Globusu by to mohlo být až 2,4 miliardy korun. Mluvčí podniku Aneta Turnovská řekla, že řetězec se zatím nebude vyjadřovat.
26. 9. 2023Aktualizováno26. 9. 2023, 13:41|

Německá společnost Metro odmítla nabídku Křetínského a Tkáče na převzetí. Nabízená cena je prý podhodnocená

Německá obchodní společnost Metro, která provozuje velkoobchody Makro, odmítla nabídku na převzetí od investiční společnosti EP Global Commerce (EPGC) českého miliardáře Daniela Křetínského a slovenského investora Patrika Tkáče. Ve čtvrtečním sdělení ji označila za nedostatečnou. EPGC se neúspěšně pokusila převzít Metro už loni, a to za 5,8 miliardy eur (158,5 miliardy korun). Nyní je s podílem 29,9 procenta největším akcionářem firmy.
15. 10. 2020|

Obchodníci hledají brigádníky, kmenoví zaměstnanci se musejí starat doma o děti

Obchody nabírají brigádníky a zaměstnance z gastronomie. Hlavním důvodem je zvýšená poptávka po potravinách kvůli pandemii koronaviru. Zvyšuje se také absence kmenových zaměstnanců, kteří zůstávají doma s dětmi. ČT to řekl tiskový mluvčí společnosti Penny Market Tomáš Kubík.
18. 3. 2020|