TÉMA

Stimulační opatření

Americká ekonomika vykázala v prvním čtvrtletí silný růst. Odborníci předpovídají dobrý rok

Ekonomika Spojených států začátkem roku citelně zrychlila růst, zejména díky vládním stimulačním opatřením pro firmy i rodiny. Hrubý domácí produkt (HDP) se v prvním čtvrtletí v přepočtu na celý rok zvýšil o 6,4 procenta, oznámilo ve čtvrtek ve svém prvním rychlém odhadu americké ministerstvo obchodu. Analytici očekávali růst 6,5 procenta, uvedl server byznysové televize CNBC
29. 4. 2021|

V červenci už budeme slavit spolu, slíbil Biden. Od května se mají očkovat všichni dospělí

Americké státy musí do 1. května rozšířit skupinu kandidátů na očkování proti covidu-19 na všechny obyvatele starší 18 let. S takovým pokynem přišel prezident Joe Biden ve svém prvním projevu k národu v hlavním vysílacím čase. Nastínil v něm plán překonání pandemie, který má umožnit oslavy Dne nezávislosti 4. července s blízkými.
12. 3. 2021Aktualizováno12. 3. 2021, 11:48|

Země EU chystají velké fiskální stimuly pro boj s koronavirem

Země Evropské unie podpoří ekonomiku ochromenou šířením koronaviru masivními finančními stimuly, které pomohou jak v boji s pandemií, tak ve zmírnění jejích dopadů na nejvíce zasažená odvětví. Shodli se na tom ministři financí zemí Evropské unie během pondělní videokonference. Fiskální opatření by měla dosáhnout celkového objemu až jednoho procenta hrubého domácího produktu EU, uvedla v prohlášení euroskupina sdružující země platící eurem.
16. 3. 2020|