TÉMA

Spolek Chřibák

Policie navrhla obžalovat Mynáře kvůli dotaci na penzion v Osvětimanech

Policisté navrhli obžalovat bývalého vedoucího hradní kanceláře Vratislava Mynáře kvůli dotaci na přestavbu penzionu v Osvětimanech. ČT to sdělil mluvčí Krajského státního zastupitelství v Brně Hynek Olma. Mynář čelí stíhání z dotačního podvodu a poškozování finančních zájmů Evropské unie. Kauza se týká dotace ve výši necelých šesti milionů korun, kterou před třinácti lety získala Mynářova společnost Clever Management. Firma loni dotaci vrátila. Mynář vinu dlouhodobě odmítá.
3. 4. 2024Aktualizováno3. 4. 2024, 11:36|

Kancléř Mynář tvrdil, že penzion v Osvětimanech nikdy nevlastnil. V katastru ale byla několik let zapsaná jako majitel jeho firma

Problémy s dotacemi na penzion Malovaný v jihomoravských Osvětimanech provozovaný Vratislavem Mynářem už potvrdily úřady a vyměřily milionové vratky. Nyní se ale ukázalo, že porušení dotačních pravidel je mnohem závažnější. Doposud kancléř tvrdil, že má penzion pouze pronajatý. Reportéři ČT ale zjistili, že po dobu minimálně tří let penzion vlastnila přímo Mynářova firma. To je přitom podle odborníků v rozporu s podmínkami dotace. Podle nich totiž penzion musela po dobu deseti let vlastnit nezisková společnost Chřibák a měla v budově provozovat ubytovnu pro sportovce. Případem se zabývaly Jana Neumannová a Adéla Paclíková v pořadu Reportéři ČT.
18. 5. 2020|

Reportéři ČT: Dotace pro penzion provozovaný Mynářem neměla být poskytnuta, zjistila kontrola

Téměř šestimilionová dotace na penzion v Osvětimanech neměla být poskytnuta. Vyplývá to ze závěrů kontroly Úřadu regionální rady ROP Střední Morava. Reportéři ČT ji mají k dispozici.
16. 3. 2020Aktualizováno16. 3. 2020, 16:50|