TÉMA

UčíTelka

UčíTelka se vrací na obrazovky, pomůže s výukou nejmladších žáků

Na obrazovky České televize se vrací pořad UčíTelka určený pro žáky, kteří museli z vůle vlády zůstat doma. Od pondělí ke všem starším dětem přibyli prvňáci a druháci a právě jim bude určen sestřih předchozích epizod pro nejmladší školáky. Poprvé se budou moci učit s UčíTelkou ve středu od 10 hodin na ČT :D.
2. 3. 2021|

Česká televize reaguje na distanční výuku, opět povolala UčíTelku

V reakci na zavedení distanční výuky se od čtvrtka vrací do vysílání České televize vzdělávací program UčíTelka. Učit se s ním mohou prvňáčci i žáci vyšších ročníků prvního stupně. Dětem i učitelům je k dispozici také vzdělávací web ČT edu, kde potřebné materiály najdou i studenti středních škol.
14. 10. 2020|

UčíTelka opět učí. Známý formát v nové podobě pomůže i rodičům a pedagogům

Nejdřív záskok za školu, teď spíš její doplnění – pořad UčíTelka se v úterý po poledni vrací v nové podobě na televizní obrazovky. Od pondělí do čtvrtka si děti budou moci s televizí zábavně zopakovat důležitou látku, v neděli pak pořad naváže variantou pro dospělé. UčíTelka – kabinet je určená pro každého, kdo se zajímá o školství a vzdělávací témata. Nebude se ale jen mluvit, každé téma se i názorně ukáže přímo s dětmi.
1. 9. 2020|

Na obrazovky se vrací UčíTelka, se školou pomůže dětem, rodičům i kantorům

Česká televize začne s prvním školním dnem vysílat nové díly pořadu UčíTelka. Tentokrát se nezaměří na distanční výuku, ale naopak pomůže dětem s návratem do tříd. Vysílat se bude pravidelně od pondělí do čtvrtka, od 13:00 hodin, vždy na ČT2. Každý den bude věnován jednomu předmětu se zaměřením na žáky prvního stupně základních škol. Novinkou je nedělní magazín UčíTelka – kabinet, určený zejména kantorům a rodičům. Rozšiřuje se i působení webu ČT edu, jehož služeb již využilo přes půl milionu uživatelů.
26. 8. 2020|

Telka Učí i po otevření škol. Odvysílala už 50 dílů

Už padesát vysílacích školních dnů má za sebou projekt UčíTelka. Ve čtvrtek se vysílá 50. díl. Program, který vznikl kvůli mimořádnému uzavření škol, bude pokračovat až do 19. června. Česká televize pořad přihlásila na konferenci Evropské vysílací unie. Tam se každoročně nominují nejzajímavější formáty, které byly za uplynulý rok vyrobeny.
28. 5. 2020|

UčíTelka prodlužuje výuku. Vzdělávat bude až do 19. června

Děti nižších ročníků základních škol se vrátí do lavic nejdříve koncem května, žáci druhých stupňů a středních škol nastoupí pravděpodobně až v září. Kvůli přerušení výuky je klíčové domácí vzdělávání. S ním rodičům těch nejmenších školáků pomáhá mimo jiné pořad UčíTelka. Jeho vysílání Česká televize prodlouží až do 19. června.
27. 4. 2020|

Učitelky zastoupí UčíTelka. Opravdovou školu nenahradí, ale pomůže, říká ředitel ČT Dvořák

Česká televize v pondělí spustí zábavně-vzdělávací program UčíTelka určený pro žáky prvního stupně základních škol, kteří jsou kvůli pandemii koronaviru doma. Projekt vznikl s odbornou garancí ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a ČT bude program vysílat zatím po dobu jednoho měsíce. Pro starší žáky je připraven program Odpoledka, v úterý a ve čtvrtek odpoledne se bude vysílat program Škola doma zaměřený na přípravu na příjímací zkoušky.
15. 3. 2020Aktualizováno15. 3. 2020, 20:39|