TÉMA

Zpěvačka

168 hodin: Zpěvačce Tereze Maškové se vrátila bulimie. O nemoci se nyní rozhodla promluvit

V posledním ročníku taneční soutěže StarDance skončila sedmadvacetiletá zpěvačka Tereza Mašková na pátém místě. Nyní vyšlo najevo, že nejtěžší souboj prodělávala mimo taneční parket. Už při letních trénincích se zpěvačce s nezaměnitelnými růžovými vlasy vrátila vážná nemoc, bulimie. Patří mezi poruchy příjmu potravy a zpěvačka s ní bojuje už od svých čtrnácti. Tereza je idolem mnoha dívek a k nim teď promlouvá i o své nemoci, která je ohrožuje stejně tak. Pro pořad 168 hodin natáčela Darina Vlková.
11. 2. 2024|

Česko bude na Eurovizi reprezentovat zpěvačka Aiko

Zpěvačka Aiko uspěla v národním kole diváckého hlasování soutěže Eurovize, postoupila tak do mezinárodního semifinále jako reprezentantka Česka. V soutěži se představila se svou písní Pedestal. O vítězný titul se bude ucházet v květnu ve švédském Malmö sedmatřicet zástupců zemí Evropské vysílací unie.
13. 12. 2023|

„Největší Pařížanka ze všech Britek.“ Zemřela herečka a zpěvačka Jane Birkinová

Ve věku 76 let zemřela britská herečka, režisérka a zpěvačka Jane Birkinová. Jednu z prvních rolí dostala ve snímku Michelangela Antonioniho Zvětšenina. V sedmdesátých letech se stala populárním sex symbolem, v roce 1976 hrála v režijní prvotině svého tehdejšího partnera, skladatele Serge Gainsbourga Je t'aime moi non plus. Jejich společná stejnojmenná píseň svou otevřenou sexualitou vyvolala kontroverze, dodnes je velmi populární. O zpěvaččině smrti informoval Le Parisien.
16. 7. 2023|

Zemřela zpěvačka Tina Turner

Ve věku 83 let ve středu po dlouhé nemoci zemřela americko-švýcarská zpěvačka s charakteristickým chraplavým hlasem Tina Turner. S odkazem na její mluvčí to uvedla stanice Sky News. Její kariéra nebyla bez zádrhelů. Elán a nezkrotná povaha jí ale nakonec pomohly dojít až na vrchol, součástí světové popmusic byla dlouhých šedesát let. Odchod legendy komentovaly osobnosti ze světa showbyznysu i Bílý dům. Fanoušci před jejím domem zapalují svíčky.
24. 5. 2023Aktualizováno24. 5. 2023, 22:56|

Z Oděsy uprchla po prvních ruských útocích. Po roce se ukrajinská zpěvačka vrátí na jeviště v Česku

Olha Poltoraková byla ještě před rokem sólistkou Oděské filharmonie. Krátce po prvních ruských raketových útocích domov opustila se třemi dětmi. Skoro po roce teď zase předstoupí před diváky, už ale ve sboru českého Národního divadla.
13. 2. 2023|

Zemřela zpěvačka Naďa Urbánková

V pátek zemřela zpěvačka a herečka Naďa Urbánková, oznámila na Facebooku její dcera Jana Fabiánová. Pětinásobné Zlaté slavici bylo 83 let. Legenda Semaforu a zpěvačka pověstná velkými brýlemi a v začátcích i minisukněmi vystupovala i s Country Beatem Jiřího Brabce a hrála v filmech Ostře sledované vlaky či Skřivánci na niti.
4. 2. 2023Aktualizováno4. 2. 2023, 14:04|

V devadesáti letech zemřela Loretta Lynnová označovaná za královnu country

Zemřela americká zpěvačka Loretta Lynnová, bylo jí devadesát let. S odkazem na její rodinu o tom informovala agentura AP. Držitelka mnoha cen Grammy byla označovaná za královnu country a dominovala hudebním žebříčkům zejména v šedesátých a sedmdesátých letech dvacátého století. Nazpívala desítky hitů včetně písní Coal Miner's Daughter nebo You Ain't Woman Enough.
4. 10. 2022|

I banality dokázala sdělit přesvědčivým způsobem, říká kritik o Zagorové. Vzpomínají kolegové i politici

Inspirativní, autentická, lidská. Tak vzpomínají na zpěvačku Hanu Zagorovou její kolegové, ale i česká politická reprezentace. Zpěvačka zemřela 26. srpna, bylo jí 75 let.
26. 8. 2022Aktualizováno26. 8. 2022, 23:25|

Zemřela herečka a zpěvačka Olivia Newtonová-Johnová, známá jako Sandy z Pomády

Ve věku 73 let zemřela herečka a zpěvačka Olivia Newtonová-Johnová. Oznámila to její rodina na sociálních sítích. Svůj největší úspěch zaznamenala na konci 70. let, kdy okouzlila svět jako Sandy po boku Johna Travolty v americké filmové verzi muzikálu Pomáda. V minulosti se několikrát potýkala s rakovinou.
8. 8. 2022Aktualizováno8. 8. 2022, 23:31|

Šťastnější a dospělejší než kdy jindy? Billie Eilish vydala desku, na níž řeší úskalí globální slávy

Billie Eilish vydala druhou desku, podle mnohých nejočekávanější popové album letošního roku. Po názvem Happier Than Ever řeší devatenáctiletá zpěvačka toxické vztahy, sebehodnotu i globální slávu. Základ tvoří electropop, do nějž v šestnácti písních proniká jazz, techno i country. Eilish desku opět napsala s bratrem Finneasem, před jejím vydáním také změnila image. Již teď album registruje enormní zájem třeba na Apple Music.
3. 8. 2021|

Nejosamělejší slon světa se přestěhoval do Kambodže, čeká ho nový život ve stádu

Slon Kaavan, který si kvůli nuzným podmínkám, ve kterých byl držen v zoologické zahradě v Islámábádu, vysloužil přívlastek nejosamělejšího slona na světě, byl převezen do Kambodže. V této zemi má začít nová etapa jeho života. Šestatřicetiletý slon bude vypuštěn do přírodní rezervace, kde žije zhruba 600 dalších slonů. Kaavan byl mnoho let držen v islámábádské zoo na řetězu a bez kontaktu s dalšími slony. O jeho záchranu a přesun do rezervace usilovali ochránci zvířat, na případ slona upozornila mimo jiné americká zpěvačka Cher, která na přepravu slona přispěla.
2. 12. 2020|

„Nad celým světem zní mi jenom rekviem.“ Zemřela Eva Pilarová

Ve věku osmdesáti let zemřela zpěvačka Eva Pilarová. Informaci deníku Blesk ČTK potvrdil zpěvaččin manžel. Pilarová patří mezi nejvýraznější zpěvačky české populární hudby. Vítězka tří Zlatých slavíků se proslavila v šedesátých letech v divadle Semafor. Specializovala se hlavně na jazz a swing, vystupovala třeba s Karlem Gottem nebo Waldemarem Matuškou. Její památku připomene ve svém vysílání i Česká televize.
14. 3. 2020Aktualizováno14. 3. 2020, 12:56|