TÉMA

Asociace poskytovatelů sociálních služeb

Pobytovým zařízením chybí pečovatelé i zdravotní sestry

V pobytových zařízeních chybí podle Asociace poskytovatelů sociálních služeb kolem tisícovky pracovníků – pečovatelů i zdravotních sester. Největší nouzi o personál mají domovy pro seniory. Kraje do nich přitom investují a staví nové budovy.
20. 9. 2023|

Epidemie dál sílí, přibylo 28 469 nových případů. Vláda chce prodloužit pandemický zákon

V úterý podle testů přibylo 28 469 nových případů, což je dosud nejvyšší denní přírůstek. Oproti minulému úterý zaznamenaly laboratoře o šestnáct tisíc více pozitivních testů. Dalších 3706 lidí onemocnělo koronavirem znovu. Kvůli výpadku systému Státního ústavu pro kontrolu léčiv měli lékaři s jeho certifikáty problémy se zadáváním výsledků testování nebo očkování na covid. Kabinet Petra Fialy (ODS) pak rozhodl o zrušení povinného očkování lidí nad šedesát let a vybraných profesí, které nařídila předchozí vláda. Podle vyhlášky měli mít ukončenou vakcinaci nejpozději 1. března.
19. 1. 2022Aktualizováno19. 1. 2022, 23:27|

Uherskohradišťsko a okolí Prahy na semaforu zčervenalo. Ve čtvrtek bylo nejvíc nově nakažených

Červenou barvu, značící nejvyšší riziko nákazy koronavirem, má na mapě okresů nově také Praha-západ, Praha-východ a Uherskohradišťsko. Většina okresů v přehledu zůstává oranžová, tedy na druhém stupni nebezpečí. Aktualizovanou mapu v pátek představil ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) na tiskové konferenci. Uvedl také, že se v příštím týdnu či 14 dnech nebudou přijímat žádná nová opatření kvůli covidu-19. Ve čtvrtek padl další rekord v počtu nově nakažených, hygienici jich odhalili 3493. Do pátečních 18:00 pak přibylo dalších 1759 případů.
2. 10. 2020Aktualizováno2. 10. 2020, 21:11|

Strach z odloučení a nákazy. Noví klienti raději do domovů pro seniory nepřicházeli, zařízením teď chybí peníze

Bezpečnostní opatření v zařízeních pro seniory znamenají nejen to, že už dva měsíce nesmí lidé navštívit své blízké v domovech, ale zkomplikovaly se také příchody nových klientů. Tím se ale zařízením zastavily jejich příjmy a podle Asociace poskytovatelů sociálních služeb může jít až o miliardovou ztrátu. Výpadek peněz a kompenzace teď organizace řešila s resortem práce a sociálních věcí.
13. 5. 2020|

Poskytovatelé sociálních služeb kritizují resort práce. Kvůli koronaviru prý zbytečně panikaří

Asociace poskytovatelů sociálních služeb, která sdružuje organizace pečující o seniory nebo handicapované, kritizuje kvůli nákaze koronavirem ministerstvo práce a sociálních věcí. Resortní pobídka na vytvoření šestitýdenních zásob je podle asociace nereálná, její zástupci pak připomínají i to, že na ně dosud nepamatuje český pandemický plán.
5. 3. 2020Aktualizováno5. 3. 2020, 11:55|