TÉMA

Aberdeen

Procesí s rakví Alžběty II. dorazilo do Edinburghu. V ulicích skotské metropole přihlížely desítky tisíc lidí

Smuteční kolona vezoucí rakev s královnou Alžbětou II. dorazila zhruba po šestihodinové cestě ze skotského zámku Balmoral do Edinburghu. Rakev až do pondělí zůstane v paláci Holyrood, který je oficiálním sídlem britského panovníka ve Skotsku. Podél silnic, kudy smuteční kolona projížděla, stály tisíce lidí, další tisíce Britů čekaly na královnu v Edinburghu. V neděli mezitím proběhlo slavnostní prohlášení Karla III. novým králem ve Walesu, Skotsku a Severním Irsku, později také na Gibraltaru. Proklamace o jeho nástupu na trůn zazněla den poté, co ho jako panovníka oficiálně prohlásila Nástupnická rada v Londýně.
11. 9. 2022Aktualizováno11. 9. 2022, 20:27|

V Evropě přibývá lokálních ohnisek. Skotský Aberdeen je v karanténě

Nového ataku onemocnění covid-19 se obává celá Evropa. Nahrává tomu hlavně teplé počasí a čilejší pohyb turistů. Mnohá letoviska proto zpřísňují pravidla a jednotlivé země varují před cestami do ohnisek nákazy. Roušky se nově musejí nosit například v části francouzského Marseille. Přibývá ale i měst, které se v karanténě ocitají kompletně.
7. 8. 2020|

Britská letecká společnost Flybe zkrachovala, přispěl k tomu i koronavirus

Problémové britské regionální aerolinky Flybe končí. Společnost, které už letos pomohla vláda, se nedokázala vyrovnat s prudkým poklesem poptávky po cestování kvůli koronaviru. Všechny lety byly s okamžitou platností ukončeny, oznámila společnost.
5. 3. 2020|