TÉMA

Autonomní provincie Trento

V italských Alpách zemřel další Čech. Pří výstupu na horu Ortles spadl z výšky

Český horolezec zemřel ve středu brzy ráno v italských Alpách při výstupu na horu Ortles (německy Ortler). Spadl zřejmě z výšky čtyř set metrů. Ministerstvo zahraničí potvrdilo původní spekulace italských médií, že jde o českého občana. V horách byl se skupinou lidí, ostatní jsou v pořádku.
6. 7. 2022Aktualizováno6. 7. 2022, 19:02|

Každého, kdo se vrátí z Itálie, čeká dvoutýdenní karanténa. V Česku je už 19 lidí s koronavirem

Každý, kdo se od soboty vrátí z Itálie do Česka, se bude muset ozvat lékaři. Následně podle nového nařízení ministerstva zdravotnictví stráví dva týdny v karanténě. Po jednání s ministry a hejtmany to oznámil premiér Andrej Babiš (ANO). Předseda vlády věří, že tak zabrání většímu rozšíření nového typu koronaviru v Česku. Pozitivně testováno bylo v republice na koronavirus devatenáct lidí, uvedl v pátek večer ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Mezi nakaženými je i zhruba roční kojenec. Ani jeden z pacientů nemá závažný průběh onemocnění, dodal ministr.
6. 3. 2020Aktualizováno6. 3. 2020, 20:50|

V Česku jsou stoprocentně potvrzeny tři nové případy nákazy koronavirem, oznámil ministr

Testy prokázaly další tři případy koronaviru v Česku, celkem je tedy u nás osm lidí s nemocí COVID-19. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) večer uvedl, že jsou všechny nové případy již stoprocentně potvrzené. Dva nemocní jsou rodinnými příslušníky ženy, která už koronavirus má. Ve třetím případě jde o ženu z Prahy 6, jež se nechala vyšetřit v soukromé laboratoři. Její nákazu poté potvrdila i Národní referenční laboratoř.
4. 3. 2020Aktualizováno4. 3. 2020, 21:10|