TÉMA

Aneta Snopová

Novým šéfredaktorem zpravodajství ČT se stane Michal Kubal

Novým šéfredaktorem zpravodajství a publicistiky České televize bude dosavadní moderátor Událostí a vedoucí redaktor zahraniční redakce Michal Kubal. Vystřídá Petra Mrzenu, který od listopadu povede celou divizi zpravodajství po Zdeňkovi Šámalovi. ČT to oznámila v tiskové zprávě.
27. 10. 2023|

Při natáčení o Aeronetu jsme vyzkoušeli všechny způsoby investigativní práce, vzpomíná Snopová z Reportérů ČT

Číhání v zamaskovaném autě, hledání na internetu i natáčení skrytou kamerou. Na reportáž o dezinformačním webu Aeronet vzpomíná novinářka Aneta Snopová jako na svoji nejtěžší investigativu. „Vyzkoušeli jsme úplně všechny způsoby práce,“ říká členka redakce Reportérů ČT. Během svojí kariéry prošla ještě dvěma televizemi, ve kterých moderovala ze vzducholodi nebo popisovala plyšáky na americké burze. Svoje zážitky vypráví v podcastu Background ČT24.
7. 12. 2022|

Odhalení dezinformátora z Aeronetu: Pátrání ještě není konec, říká novinář Kundra

Přes čtyři roky pátrali dva novináři po totožnosti muže, který stojí za jedním z nejvlivnějších dezinformačních serverů v Česku – Aeronetem. Teď ho odhalili. Aneta Snopová z Reportérů ČT a Ondřej Kundra z Respektu se s Markem Pešlem poprvé setkali minulé pondělí. Mimořádná reportáž dvou jindy konkurenčních novinářů byla tématem podcastu Newsroomu ČT24.
3. 3. 2020|