TÉMA

Radek Brázda

Rozhodnutí o vodní nádrži Skalička na Přerovsku se odkládá kvůli připomínkám k analýze

Rozhodnutí vlády o podobě vodního díla Skalička na řece Bečvě na Přerovsku se minimálně o půl roku odkládá. Stavba má být součástí protipovodňových opatření a chránit více než 100 tisíc tamních obyvatel před záplavami. Za zdržením jsou připomínky k analýze, která doporučila vybudování boční nádrže. Proti tomu se ale postavili někteří odborníci nebo místní.
6. 12. 2021|

V Troubkách se bude učit bez roušek. Rozhodnutí školy má podporu i mezi rodiči

Základní a mateřská škola v Troubkách na Přerovsku se rozhodla, že nebude po dětech v rozporu s nařízením ministerstva zdravotnictví žádat povinné nošení roušek. Absolvování výuky bez zakrývání dýchacích cest má i značnou podporu rodičů, řekl ředitel školy Petr Vrána. Školáci se nemuseli v pondělí ani povinně testovat, antigenní testování s výběrem ze tří druhů testů však zavedla škola opět ve čtvrtek. Rodiče podle ředitele s testováním problém nemají. Situací ve škole se už zabývají hygienici, řešila ji i obec.
29. 4. 2021|

Vlaky Stadler nejsou bezbariérové, na Olomoucku musí upravovat zastávky

Správa železnic (SŽ) plánuje investovat desítky milionů korun do rekonstrukce několika zastávek na regionální trati mezi Olomoucí a Drahanovicemi na Prostějovsku. Vlaky Stadler, které na tuto trať poprvé vyjely v únoru, totiž nejsou bezbariérové, na rozdíl od vlaků Regionova, které trať ještě nedávno obsluhovaly. Senioři či handicapovaní cestující tak mají na některých zastávkách problémy.
2. 3. 2020|