TÉMA

Radovan Hořínek

Zastupitelé Frýdku-Místku odvolali členy ANO z vedení města. Podle primátora si potají domlouvali novou koalici

Ve Frýdku-Místku se rozpadla koalice hnutí Naše Město F-M a hnutí ANO, která ve 44členném zastupitelstvu měla převahu 24 hlasů. Z rady města byli odvoláni zástupci hnutí ANO. Návrh na změnu ve vedení města podal primátor Petr Korč (Naše Město F-M). Naše Město F-M, které v roce 2022 vyhrálo komunální volby, se spojilo s uskupením SPOLU, dohromady ale mají 18 hlasů, tedy o čtyři méně, než je nadpoloviční většina. Ve městě tak vznikla menšinová vláda. Opozice kritizovala, že se koalice bude muset opřít o hlasy SPD.
13. 3. 2024Aktualizováno13. 3. 2024, 15:05|

Naše Město Frýdek-Místek zůstane ve vedení radnice. Podepsalo koalici s ANO

Frýdek-Místek povede koalice vítězného hnutí Naše Město F-M s ANO, podepsaly koaliční dohodu. Ve třiačtyřicetičlenném zastupitelstvu bude mít převahu 24 hlasů. Primátorem by se znovu měl stát Petr Korč, který stál v čele kandidátky Naše Město F-M.
27. 9. 2022|

Klub ANO ve Frýdku-Místku se rozpadá. Odešel radní Ryška

Klub hnutí ANO ve Frýdku-Místku má problémy, v pondělí z něj odešel Jaroslav Ryška, který zastával funkci předsedy finančního výboru a radního města. Ryškovi vadí, že hnutí údajně neplní svůj volební program. Předseda organizace ANO ve Frýdku-Místku Radovan Hořínek označil důvody Ryškova odchodu za chaotické. Odchod z klubu navíc plánuje i zastupitel Jaroslav Zabavík.
2. 3. 2020|