TÉMA

Filip Chvátal

Brněnští politici chtějí vysvětlení fotografie Vaňkové a Kerndla s bílým práškem

Brněnští politici se vyjadřují k fotografii, na níž je primátorka Markéta Vaňková a její náměstek Robert Kerndl (oba ODS) s bílým práškem připomínajícím kokain. Vaňková připustila pravost snímku. O situaci chtějí jednat. Podle některých není kauza důvodem pro odstoupení z funkcí, někteří však apelují na Vaňkovou, aby fotografii vysvětlila. Kauzou se bude také zabývat oblastní rada ODS. Primátorka v pondělí pro televizi Nova uvedla, že pokud partneři z brněnské radnice dospějí k závěru, že situace je důvodem k rezignaci, tak tak učiní.
1. 8. 2023|

Brněnský Automotodrom žije hlavně z pronájmu dráhy. Návrat Moto GP je prakticky nereálný

Masarykův okruh v posledních dvou letech nejvíc žije pronájmem dráhy amatérským i profesionálním jezdcům a různým akcím. Budoucnost nechce předvídat. Současné vedení města hodlá na ploše zachovat sportovní využití. Podle jihomoravského hejtmana i mluvčího Automotodromu je návrat Grand Prix silničních motocyklů do Brna prakticky nereálný.
5. 8. 2022|

Brno zveřejnilo upravený návrh územního plánu. Je v něm víc zeleně a nemocnice v Komárově

Brněnský magistrát zveřejnil upravený návrh územního plánu, který je možné připomínkovat do 14. prosince. O týden dřív se na výstavišti uskuteční druhé opakované veřejné projednání. V současném návrhu se upravovaly jen některé části a právě ty je možné připomínkovat, ostatní ne. Město musí podle stavebního zákona vydat územní plán do konce příštího roku.
5. 11. 2021|

Rozšíření památkové rezervace by zbrzdilo rozvoj, tvrdí starosta městské části Brno-střed

Městská část Brno-střed nesouhlasí s rozšířením městské památkové rezervace, do které by následně spadala více než její polovina. Starosta městské části Vojtěch Mencl (ODS) řekl, že tak rozsáhlé vyhlášení památkové zóny způsobí mnoho problémů a jde o nepřijatelný zásah do správy a rozvoje města. Brněnští památkáři ale oponují, že nová pravidla jsou specifická a vlastníky nemovitostí nezatíží.
29. 9. 2020|

Na Vinohradech chce developer rekreační komplex. Místní se bojí bytového domu

Nevoli na zasedání zastupitelstva brněnských Vinohrad vzbudil projekt stavby rekreačního areálu. Místní se obávají velké zátěže. Někteří mají navíc podezření, že tam vzniknou i byty, které územní plán nepovoluje. Developer ujišťuje, že tam byty nebudou. Totéž však říká i o jiné své stavbě nedaleko výstaviště, kde také nesmějí vzniknout. Tam však už byty na internetu nabízí. V místě se zrovna mění územní plán.
28. 2. 2020|