TÉMA

Vizuální smog

Radnice bojují proti vizuálnímu smogu. V Praze naopak chystají zmírnění vyhlášky, která reklamu reguluje

Stále více měst a obcí bojuje s venkovní reklamou. Radnice ale mohou narazit na stávající legislativu. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) už kvůli omezování reklamy vede správní řízení s Prahou. Metropole na to reaguje tím, že chystá zmírnění současné vyhlášky.
26. 1. 2024|

Centrum Mikulova bez reklamních stojanů prokouklo. Podnikatelé se řídí manuálem

V Mikulově se během půl roku podařilo snížit počet reklam v centru města a sjednotit jejich vzhled. Podnikatelé a majitelé provozoven se řídí manuálem, který říká, jak má reklama vypadat. Z historického centra by měl takzvaný reklamní smog úplně zmizet do konce roku.
3. 9. 2021|

Proti vizuálnímu smogu bojuje Žďár nad Sázavou i spolek v Českých Budějovicích

Přibývá stížností na takzvaný vizuální smog, tedy nadměrné množství reklam. Nechat je odstranit je ale pro radnice často velmi složité, a to nejen v případě nelegálních billboardů. Problémy se mohou objevit i u reklam na městském majetku. Zároveň jsou ale pro některé organizace důležitým zdrojem peněz.
9. 8. 2021|

Reklama může vypadat dobře i bez křiklavých nápisů. Ostrava dá podnikatelům peníze na vkusnou propagaci

Ostravské ulice a výlohy obchodů se začínají měnit. Od prvního ledna je v platnosti nová koncepce města, která reguluje nepřiměřenou a nevkusnou reklamu. Provozovny, které budou muset reklamní označení měnit, si mohou zažádat o dotaci až 30 tisíc korun. Vedení města počítá s finančním příspěvkem pro zhruba stovku podniků v centru. Město vydalo i manuál, jak má reklama vypadat.
27. 2. 2020Aktualizováno27. 2. 2020, 16:39|