TÉMA

Václav Kučera

Policejní prezident se omluvil za slova mluvčí o nepovolené akci Milionu chvilek v Průhonicích

Policejní prezident Jan Švejdar se omluvil za slova mluvčí středočeské policie, že srpnové shromáždění spolku Milionu chvilek při předvolební autogramiádě premiéra Andreje Babiše (ANO) v Průhonicích bylo nepovolené. Připomněl, že právo shromažďovací nepodléhá povolení, ale zásadně jen oznámení. Sousloví „nepovolené shromáždění“ se tudíž v žádném vyjádření české policie vůbec nemělo objevit, uvedl na Twitteru.
28. 8. 2021Aktualizováno28. 8. 2021, 14:27|

Středočeští policisté mají novou služebnu dálničního oddělení, na D10 mohou zasahovat rychleji

Policisté dálničního oddělení Brodce, které má od loňského září na starost středočeskou část dálnice D10, mají od úterý nové sídlo. Služebna dálničních policistů se otevřela v Bezděčíně u Mladé Boleslavi. Policisté odsud mají dobrou dostupnost na dálnici i silnici první třídy.
1. 6. 2021|

Štáb ČT vyzkoušel služebnu bez policistů. Podat trestní oznámení je díky ní jednodušší

Zvýšit dostupnost policie pro občany, kteří chtějí podat oznámení o spáchání trestného činu nebo jiného protiprávního jednání, pomůže moderní technika. Ve středních Čechách začali testovat služebnu bez policistů. Místnost nazvaná Pol Point je vybavena obrazovkou, kamerou, mikrofonem a napojením na operační středisko. Aktuálně je v provozu jedna na Karlštejně. Štáb zpravodajství České televize ji vyzkoušel.
21. 2. 2020|