TÉMA

Brod nad Dyjí

Počasí bude připomínat stroj času, z jara se vracíme zpátky do zimy

Po týdnu s teplotami kolem 20 °C a častými denními teplotními rekordy se počasí chystá na trochu atypickou změnu ročního období: z jarních teplot na začátku týdne se v jeho druhé polovině vrátíme do čísel typických pro konec února.
30. 3. 2022|

Na Nový rok padaly teplotní rekordy v Česku i ve světě

Meteorologové v Česku naměřili dosud nejvyšší novoroční teplotu. Teplotní rekord padl v Kopistech na Mostecku, tamních 15,7 stupně Celsia překonalo dosavadní rekord 14,5 stupně z Valašského Meziříčí z roku 1936. Maximum pro první leden ukázal teploměr na víc než třech čtvrtinách stanic, které měří 30 a více let. Velmi teplá byla také silvestrovská noc, na víc než polovině stanic padly rekordy pro celý leden. Už silvestr byl nejteplejší téměř za 90 let. Nebývalé teplo na Nový rok hlásí i další státy.
1. 1. 2022Aktualizováno1. 1. 2022, 19:04|

Hlavní tah z Brna na Vídeň v obou směrech blokovala hromadná nehoda v Pasohlávkách

Na silnici I/52 u Pasohlávek na Brněnsku se ve středu ráno stala hromadná dopravní nehoda. Srazila se tam dodávka, autobus a dvě osobní auta. Na místě byli dva zranění, muž a dítě. Dopravu policisté odkláněli. Po desáté hodině silnici zprůjezdnili.
14. 7. 2021Aktualizováno14. 7. 2021, 11:15|

Začala oprava mostu v Drnholci. Silničáři opraví i cesty, které loni poničily kamiony

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) začalo v těchto dnech s opravou mostu v Drnholci na Břeclavsku. Přemostění bylo ve velmi špatném stavu, navíc příjezdové komunikace k mostu poničily auta a kamiony, které tudy v loňském roce objížděly frekventovaný tah do rakouské Vídně. Rekonstrukce zničených silnic bude stát až sto milionů korun. Řidiče čekají dlouhé objížďky.
4. 5. 2021|

Začaly opravy silnic, které sloužily jako objížďky Nových Mlýnů. Budou stát sto milionů korun

Silničáři zahájili opravy objízdných tras, které sloužily pro provoz při loňské rekonstrukci mostu přes vodní nádrž Nové Mlýny nedaleko Pasohlávek na Brněnsku. Začali v Brodě nad Dyjí, kudy vedla objízdná trasa ve směru na Brno, a v následujících dnech plánují demontovat mostní provizorium přes řeku Dyji.
15. 3. 2021|

Životu nebezpečno. Na objížďce Nových Mlýnů kličkují cyklisté mezi kamiony

Po větším bezpečí místních i turistů volají obce v okolí Nových Mlýnů. V letních měsících oblast hojně navštěvují cyklisté, kteří teď kličkují mezi auty a kamiony. Tisíce řidičů totiž objíždí část hlavního tahu z Brna do Rakouska, kde dělníci staví nový most.
21. 7. 2020|

Ráno bylo rekordně chladné, na Šumavě mrzlo

Pondělní ráno bylo na několika místech v Česku rekordně studené. Nejchladnější ráno pro 13. červenec v historii měření zaznamenali v Brodě nad Dyjí, Průhonicích, Žatci, Doksanech a na Sněžníku. Teploty se pohybovaly většinou kolem pěti stupňů Celsia.
13. 7. 2020|

Česko má za sebou nejteplejší den od začátku roku. Vedro utnuly večerní bouřky

Zatím nejvýše od začátku roku vystoupaly v pátek teploměry, na několika místech padly i denní historické teplotní rekordy. Nebylo jich ale mnoho, protože první polovina července bývá horká obvykle. Nejtepleji bylo v Brodě nad Dyjí, kde naměřili 34,2 stupně Celsia, přes 33 stupňů naměřili meteorologové na dalších sedmnácti stanicích. Horký den ale ukončily prudké bouřky, které přecházejí republikou. Na Vysočině padaly i dvoucentimetrové kroupy.
10. 7. 2020Aktualizováno10. 7. 2020, 21:04|

První den objížďky mostu na Nových Mlýnech. Zatím se vyskytly jen menší problémy

Řidiči se první den uzavírky mostu přes Nové Mlýny u Mikulova na objízdných trasách potýkali zatím jen s malými problémy. Zdržení se pohybovalo jen kolem pěti minut, když auta stála na semaforu u provizorních mostů v Drnholci a v Brodě nad Dyjí. Hustota vozidel projíždějících obcemi se ale zvýšila. Největší komplikace budou čekat řidiče i obyvatele obcí zřejmě až o prázdninách.
11. 3. 2020|

Řidičům mířícím do Rakouska se od března cesta protáhne. Most přes Novomlýnské nádrže se uzavře

Silničáři dokončují přípravu objízdných tras v okolí Novomlýnských nádrží. Od 11. března totiž Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) uzavře hlavní silnici 52, která spojuje Brno s Rakouskem. Dělníci se pustí do opravy mostu, který je v havarijním stavu a překrývá ho proto kovová konstrukce. Podobné provizorní mosty rostou právě i na objížďkách. Náporu dopravy během uzavírky se obávají obyvatelé dotčených obcí.
21. 2. 2020|