TÉMA

Právnička

Někdejší Trumpova právnička přiznala vinu v kauze ovlivňování voleb v Georgii

Bývalá právnička amerického prezidenta Donalda Trumpa přiznala vinu v kauze údajných snah o zvrácení výsledků prezidentských voleb ve státě Georgia, informovala ve čtvrtek agentura AP. Advokátka Sidney Powellová se tak stala druhým obviněným v rozsáhlém případu, který se dohodl s prokuraturou. Dostane šestiletý podmíněný trest, má zaplatit náhradu škody ve výši 2700 dolarů (přes 63 tisíc korun) a bude muset pravdivě vypovídat proti svým spoluobviněným, pokud k tomu bude vyzvána.
19. 10. 2023|

Nejvyšší soud definitivně osvobodil státní zástupkyni Krützner v kauze krácení daní

Státní zástupkyně Sylva Krützner podle Nejvyššího soudu nekrátila daně a je nevinná. České televizi informaci potvrdila mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 5 Kateřina Kaspar Studecká. Obžaloba tvrdila, že Krützner neodvedla daň 350 tisíc korun poté, co prodala svůj byt. Žena se ale od začátku obhajovala domněnkou, že je od daně osvobozena.
18. 7. 2023|

Jako „rotvajler v soudní síni“. Weinsteina hájí elegantní zarytá feministka Rotunnová

Porota v New Yorku v těchto dnech rozhoduje o vině či nevině slavného hollywoodského producenta Harveyho Weinsteina, a to hned ve třech případech údajného znásilnění. V dramatickém procesu se nečekaně stala jednou z hlavních postav elegantní, ovšem nesmlouvavá Donna Rotunnová. Úspěšná obhájkyně a zarytá feministka brání Weinsteina se svým proslulým buldočím nasazením – a nebojí se balancovat na hraně.
20. 2. 2020|