TÉMA

Severní Čechy

30 let zpět: Kvalita pitné vody

Jaká byla před 30 lety kvalita pitné vody v Česku? Ne všude se ji dařilo upravit tak, aby vyhovovala normám. Oproti tomu ale možná překvapí zjištění, že kvalitní vodní zdroj byl v severních Čechách, v té době nechvalně známých svým znečištěným ovzduším.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
22. 11. 2022|

Rojení rudých skřítků nad Českem ocenila NASA jako fotografii dne

Americký Národní úřad pro letectví a vesmír (NASA) v pondělí zveřejnil jako svou astronomickou fotografii dne snímek pořízený českým fotografem Danielem Ščerbou. Ten v srpnu zachytil zvláštní meteorologický jev – takzvané nadoblačné blesky, které se vyskytly nad silnou bouří nad severními Čechami.
12. 9. 2022|

30 let zpět: Královská návštěva končí

Návštěvou severních Čech skončila oficiální návštěva prince Charlese v Československu. Zde se princ v doprovodu federálního a českého ministra životního prostředí seznámil s místními ekologickými problémy a podpořil vznik mezinárodního ekologického centra na zámku v Jezeří.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1991.
10. 5. 2021|

30 let zpět: Sem budeme muset jezdit nejčastěji

Předseda české vlády Petr Pithart navštívil severočeský region, aby se na vlastní oči přesvědčil, v jak těžkých podmínkách zde lidé žijí.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990.
13. 2. 2020|