TÉMA

Martin Čičvák

Začíná Ples v hotelu Savoy. Netradiční jazzová opereta se vrátila na scénu Státní opery

Téměř po devadesáti letech se vrátila na scénu pražské Státní opery netradiční jazzová opereta Ples v hotelu Savoy. Premiéra je součástí českoněmeckého hudebního projektu Musica non grata, který se věnuje skladatelům pronásledovaným nacisty.
22. 9. 2022|

V Činoherním klubu už vědí, jak se cítí kočka na rozpálené plechové střeše

Za Kočku na rozpálené plechové střeše z roku 1955 obdržel Tennessee Williams Pulitzerovu cenu. Psychologicky propracované drama se od té doby se dočkalo filmové adaptace, nominované na Oscary, i nespočtu inscenací. Další nastudování přibylo nyní v pražském Činoherním klubu. V hlavních rolích s Annou Fialovou a Janem Hájkem.
22. 4. 2022|

Pro Sňatky na železnici vaří v Brně středoevropské knedlíky

Činoherní soubor Národního divadla Brno nastudoval rakouskou frašku ze století páry. Ve Sňatcích na železnici se herci stali personálem restaurační kuchyně, a přímo na jevišti dokonce vaří.
22. 1. 2021|

Don Quijote se vrátil do Divadla na Vinohradech, aby opět zmoudřel

Důmyslný, i když bláznivý rytíř, který napravuje křivdy, pomáhá sirotkům a ochraňuje ženy, se vrací do Divadla na Vinohradech. Zmoudření Dona Quijota mělo na této pražské scéně premiéru v roce 1914. Po více než století básnické drama Viktora Dyka na motivy slavného Cervantesova románu nastudoval Martin Čičvák.
14. 2. 2020|