TÉMA

Roman Hájek

Rektorem Ostravské univerzity akademický senát zvolil Petra Kopeckého

Novým rektorem Ostravské univerzity (OU) by se měl stát Petr Kopecký z Katedry anglistiky a amerikanistiky Filozofické fakulty. V prvním kole volby o tom v pondělí rozhodl Akademický senát OU. Kopecký získal 23 hlasů z celkového počtu 38 senátorů, ke zvolení bylo potřeba hlasů minimálně dvacet.
28. 11. 2022Aktualizováno28. 11. 2022, 14:36|

Nový nejvyšší státní zástupce zatím není, Benešová plánuje další schůzky

Vrchní státní zástupkyně v Praze Lenka Bradáčová šla na středeční schůzku s ministryní spravedlnosti Marií Benešovou (za ANO) apelovat, aby byla při obsazení místa nejvyššího státního zástupce zachována systémová kontinuita a nezávislost státních zastupitelství. Bradáčová to řekla před vlastním jednáním. Ministryně se setkala také s olomouckým státním zástupcem Ivem Ištvanem, k obsahu schůzek se následně nevyjádřila.
2. 6. 2021Aktualizováno2. 6. 2021, 22:15|

Muzeum, ve kterém bydlí lidé. Monumentální věžové domy v Kladně zvou návštěvníky

Kladno v polovině března otevře muzeum památkově chráněných věžových domů. Do jeho vzniku přímo v jednom z věžáků se zapojila řada dobrovolníků i spolek Halda. Jedná se o první muzeum sídlištního celku v Česku. Pozoruhodné je i tím, že v něm stále žijí lidé.
17. 2. 2020|

Děkanem ostravské lékařské fakulty se chtějí stát tři akademici. Hledá se náhrada za Martínka

Po odvolání Arnošta Martínka, které souviselo s pochybeními při přijímacím řízení, se o funkci děkana Lékařské fakulty Ostravské univerzity ucházejí tři zájemci. Jsou jimi pověřený děkan fakulty a proděkan pro vědu a výzkum Václav Procházka, prorektor pro strategii a rozvoj Roman Hájek a vedoucí Ústavu zobrazovacích metod Petr Krupa. Volba se uskuteční 3. března.
14. 2. 2020|