TÉMA

Jaroslav Suchý

Drogové testy Vaňkové i Kerndla byly negativní. Brněnská koalice pokračuje

Koalice v Brně bude pokračovat beze změn, jednotlivé strany podporují brněnskou primátorku Markétu Vaňkovou (ODS) i poté, co se objevila fotka, kde je zachycen bílý prášek. Novinářům to ve středu řekli představitelé jednotlivých stran. Vaňková podstoupila test na drogy, je negativní, stejně jako v případě náměstka Roberta Kerndla (ODS), který je na fotce také zachycený. Vaňkovou kontaktovala policie, podala už vysvětlení, další komentáře pro média poskytovat zatím nechce. Kerndla zatím policie neoslovila.
9. 8. 2023Aktualizováno9. 8. 2023, 17:38|

Část brněnské stezky pod Červeným kopcem je uzavřená kvůli nebezpečí pádu kamenů

Nejméně do konce února bude uzavřená část stezky pod brněnským Červeným kopcem. Odborná firma tam odstraňuje nebezpečné části skály, které hrozí zřícením. Dál zůstávají uzavřené stezky i v Moravském krasu, kvůli nebezpečí pádu stromů.
9. 2. 2023|

Místo oslav schůze věřitelů. Před 150 lety vznikl brněnský ženský spolek Vesna

Jako pěvecký sbor vznikl před 150 lety brněnský ženský spolek Vesna. Ideály snažící se o zlepšení vzdělání a postavení žen ve společnosti rozšířily aktivity sdružení. S Vesnou v době jejího rozkvětu spolupracovala řada významných osobností, spolek také vybudoval i mnoho škol. V posledních letech se ale kupily problémy a kdysi významný ženský spolek tak 150 let od založení skončil v insolvenci.
18. 7. 2020|

Ani Moskva, ani Dallas. Brněnští politici vyhlašují nové hlasování o jménu výletní lodi

Z pojmenování opravené lodě brněnského dopravního podniku, která má letos vyplout po mnoha letech na Brněnskou přehradu, se stalo politikum. Vedení města rozhodlo, že neponese původní název Moskva z roku 1955, který si Brňané vybrali v anketě. Byl podle nich poplatný době. Navrhují proto pojmenování Bratislava nebo Morava, o předem vybraných možnostech lidé budou opět hlasovat v anketě.
13. 2. 2020|