TÉMA

Dennis

Stovky zatopených domů a životy v ohrožení. Anglie a Wales čelí dozvukům ničivé bouře Dennis

Západ Velké Británie se dál potýká s důsledky bouře Dennis. Zaplaveno bylo na čtyři sta domů a řada silnic. Výpadky podle BBC nepominuly ani v železniční dopravě. Nejhůře je postižen Wales a středoanglický region Midlands, kde rozvodněné řeky stoupají na rekordní hodnoty. Problémy se očekávají do konce týdne, podle meteorologů navíc hrozí další silné deště.
18. 2. 2020Aktualizováno18. 2. 2020, 13:58|

V Británii pokračují po bouři Dennis záplavy, nejméně jeden člověk zemřel

Velká Británie se druhý den potýká se záplavami a komplikacemi v dopravě po vydatných deštích, které v neděli přinesla bouře Dennis. Výstrahy kvůli velké vodě v pondělí ráno dál platily na více než třech stech místech v zemi, v pěti případech meteorologové označili situaci za životu nebezpečnou a hladiny některých řek dopoledne stále stoupaly. Velké dešťové srážky čeká také Francie, kde extrémní počasí odstřihlo od elektřiny desetitisíce odběratelů. V Německu nejméně devět lidí utrpělo zranění při dopravních nehodách spojených s extrémním počasím.
17. 2. 2020Aktualizováno17. 2. 2020, 16:45|

Bouře Dennis udeřila plnou silou na Britské ostrovy. Varování platí i pro Irsko a Francii

Bouře Dennis v neděli s plnou silou udeřila na Britské ostrovy. Meteorologové odpoledne uvedli, že varování před záplavami platí na více než 330 místech po celé Británii, nejvíce je postižený jižní Wales. Před silným větrem, který by mohl dosahovat až 120 kilometrů za hodinu, celou západní část země varovali i meteorologové v Irsku. Druhý nejvyšší stupeň varování kvůli silnému větru a záplavám platí také na francouzském Bretaňském poloostrově a v Normandii.
16. 2. 2020Aktualizováno16. 2. 2020, 18:18|
Počasí

Kvůli bouři Dennis v Británii zrušili stovky letů, hrozí záplavy

Stovky letů zrušili v sobotu v Británii kvůli bouři Dennis, která se žene na Britské ostrovy. Z rozbouřeného moře po dlouhé pátrací operaci u pobřeží jihovýchodní Anglie odpoledne záchranáři vytáhli tělo utonulého muže, který patrně spadl z tankeru, informoval zpravodajský web BBC. Meteorologové varovali před silným větrem a vydatným deštěm, který zřejmě způsobí na některých místech záplavy. Na pomoc s nepříznivým počasím byly na sever Anglie vyslány desítky vojáků.
15. 2. 2020Aktualizováno15. 2. 2020, 21:12|

Na Evropu míří bouře Dennis. Británii přinese až patnáctimetrové vlny a ovlivní i počasí v Česku

V Česku se ještě ani nespočítaly škody po bouři Sabina a nad Atlantikem už vzniká další, pro západ Evropy možná ještě hrozivější bouřkový systém. Evropské i americké meteomodely se shodují, že by mohl být tím nejprudším za celou zimní sezonu na západním pobřeží našeho kontinentu.
13. 2. 2020|