TÉMA

Chlumčany

U Loun se otevřel nový úsek dálnice D7, celá má být hotová za pět let

Řidičům se otevřel čtyřkilometrový úsek dálnice D7 u Chlumčan nedaleko Loun. Dostavět zbývají čtyři úseky dálnice z Prahy do Chomutova. Hotovo má být za pět let. Náklady na stavbu činily zhruba 1,2 miliardy korun, uved ředitel Ředitelství silnic a dálnic Radek Mátl.
18. 12. 2023Aktualizováno18. 12. 2023, 14:27|

Obchvat Loun je hotový. Do konce roku se má otevřít i další úsek D7 na obchvatu Chlumčan

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zprovoznilo dostavbu obchvatu Loun. Nový úsek dálnice D7 má výrazně zvýšit bezpečnost a plynulost dopravy v místě, kudy každý den projede téměř 13 tisíc aut. Premiér Petr Fiala (ODS) očekává od dostavby celé dálnice také zlepšení spojení na Německo, dopravní obslužnosti průmyslových zón u Mostu, Loun a Postoloprt a strategické průmyslové zóny Triangle, která je jednou z největších v Česku.
20. 9. 2023Aktualizováno20. 9. 2023, 19:07|

Kupka slibuje výhled dopravních staveb na deset let, do roku 2033 chce mít hotovou dálniční síť

Základní síť dálnic v České republice by měla být do roku 2033 hotová. Řekl to ministr dopravy Martin Kupka (ODS) při představení konkrétních plánů výstavby silnic a dálnic pro letošek. Podle generálního ředitele Ředitelství silnic a dálnic Radka Mátla se navíc daří v poslední době výstavbu zrychlovat. Letos by se díky tomu mohlo otevřít více nových kilometrů dálnic, než silničáři původně předpokládali. Mátl očekává, že se také podaří zkrátit některá zpoždění, která v minulosti na stavbách vznikla.
6. 4. 2023Aktualizováno6. 4. 2023, 20:41|

Bytová krize jako šance pro menší města. Venkov se kvůli cenám nemovitostí stává žádanou adresou

Ceny nemovitostí v Česku podle informací prodejních portálů vzrostly meziročně o zhruba 15 procent. Nejvíc ty ve velkých městech. I proto se pozornost převážně mladých lidí zaměřuje na menší města a obce. Jenže i tam je volných bytů nedostatek.
14. 2. 2020|

Obce na Plzeňsku nemají vodu. Než se postaví vodovod, vozí ji obyvatelům příbuzní

Sucho zasáhlo Plzeňsko už loni, ani teď se ale situace nelepší. V desítkách tamních obcí už vyschly i studny a lidé jsou odkázaní na přistavené cisterny s vodou nebo na pomoc příbuzných. Třeba plzeňské městské části Malesice by pomohl vodovod, čekají tam na něj už skoro dvacet let.
13. 2. 2020|