TÉMA

Michal Sýkora

Česká televize na podzim uzavře Případy 1. oddělení. Chystá také komedie o zdraví a Zločin na hranicích

Česká televize prozradila seriálové a filmové novinky, které se objeví v podzimním programu. K divácky očekávaným patří poslední řada krimiseriálu Případy 1. oddělení. Kriminálního prostředí se více či méně týká také minisérie Pozadí událostí a v rakouské koprodukci natočený Zločin na hranicích. Zjištění, že „lékař léčí, láska uzdravuje“ spojuje čtyři nové televizní komedie o zdraví a nemoci. Pouze v iVysílání bude k vidění novinka Pět let o jednom pomaturitním vzpomínání.
21. 7. 2022|

Jak dětem pomoci zvládnout rozvod? Odpovědi hledají spisovatelé, psycholog i divadlo

Dopad rozvodů na děti řeší povídková kniha Rozvod šestkrát jinak. Příběhy inspirované skutečnými případy napsali například Petra Soukupová nebo Ondřej Buddeus. Jejich povídky doplňuje výtvarný doprovod od sedmi umělců a také odborný komentář psychologa. K tématu vzniklo rovněž představení, uvádí ho Švandovo divadlo v Praze.
7. 6. 2022|

Rapl, Ďáblova lest i Četníci z Luhačovic. Pátrejte v iVysílání po krimi seriálech

Pokud byste si chtěli pustit všechna videa v iVysílání, potřebovali byste si na jejich sledování vyhradit 3918 dní. Zorientovat se v rozsáhlém videoarchivu pomůžou tipy webu ČT24. V aktuálním výběru vrchovatě nakládáme všem, kteří rádi u televize rozlousknou nějaký ten zapeklitý kriminální případ.
11. 4. 2020|

Jmenuju se Clifton, Léon Clifton. Dějiny české detektivky vedou z Ameriky na sever

Detektivky jsou nejoblíbenějším oddechovým žánrem tuzemských čtenářů. Kriminálním příběhům propadli ostatně už před více než stoletím. A právě za dějinami české detektivky se nyní ohlíží stejnojmenná monografie literárních publicistů Pavla Mandyse a Michala Jareše.
13. 2. 2020|