TÉMA

Koronvirus

Policisté či hasiči se mohou hlásit k očkování. V nemocnicích je rekordní počet vážných případů

Ve středu přibylo v Česku 14 353 nakažených, to je o necelou tisícovku méně než před týdnem, počet pacientů s covidem ve vážném stavu je ale nejvyšší za epidemii. Podle premiéra Andreje Babiše (ANO) zdravotníci ve středu také vyočkovali nejvíce vakcín od začátku epidemie.
11. 3. 2021Aktualizováno11. 3. 2021, 20:26|

Počet pacientů s covidem ve vážném stavu byl v pondělí rekordní. Epidemie ale začíná zpomalovat

V pondělí v Česku přibylo 10 466 potvrzených případů covidu, tedy o 1855 méně než před týdnem. Pod hodnotu jedna kleslo i reprodukční číslo, které udává, kolik dalších lidí nakazí jeden pozitivně testovaný, což ukazuje na zpomalování epidemie. Počet pacientů s covidem ve vážném stavu ale v pondělí vystoupal na 1789, což je nejvíce za celou dobu epidemie.
9. 3. 2021Aktualizováno9. 3. 2021, 19:22|

Vláda zřejmě prodlouží omezení volného pohybu. Zemřela nakažená zdravotní sestra

Jednou z obětí nového typu koronaviru v Česku je zdravotní sestra z pražské Thomayerovy nemocnice. Zprávu v neděli večer přinesly Seznam Zprávy. Žena je tak zřejmě první obětí nákazy mezi zdravotníky. Vláda pravděpodobně minimálně o týden prodlouží omezení volného pohybu. České televizi to řekl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Současné nařízení platí do 1. dubna. Domovy pro seniory mohou od pondělí přijímat jen ty klienty, kteří podstoupí test na přítomnost koronaviru s negativním výsledkem.
29. 3. 2020Aktualizováno29. 3. 2020, 23:42|

Umírá 4,8 procenta nakažených, čtvrtina infikovaných je na JIP. Nemocnice ve Wu-chanu popisuje zkušenosti s koronavirem

Čínská nemocnice poprvé informuje o tom, jak vypadají jejich zkušenosti s epidemií nemoci Covid-19. Nejnovější zpráva pochází z lékařského zařízení přímo ve Wu-chanu, který představuje epicentrum nákazy. Úmrtnost infikovaných se podle místních expertů pohybuje těsně pod pěti procenty a čtvrtina nakažených končí na jednotce intenzivní péče – nejčastěji kvůli problémům s dýcháním.
12. 2. 2020|