TÉMA

Náměstek ministra

Na ministerstvu školství skončí náměstek, který přivedl poradce obviněného v kauze Dozimetr

Ministerstvo školství čeká další personální obměna v souvislosti s kauzou Dozimetr. Šéf resortu Vladimír Balaš (STAN) naznačil, že skončí náměstek pro IT a veřejné zakázky Milan Štábl. Podle Balaše přivedl na úřad jako poradce Luďka Šteffela, který je nyní jedním z obviněných v kauze, jež se týká údajné korupce v pražském dopravním podniku. Ministr ale chce, aby Štábl svůj odchod oznámil sám.
22. 7. 2022|

Náměstkem ministra zahraničí bude exministr a Zemanův poradce Kohout. Dostane na starost přípravu předsednictví

Bývalý ministr zahraničí Fischerovy a Rusnokovy vlády Jan Kohout se vrací do Černínského paláce. Nynější ministr Jakub Kulhánek (ČSSD) jej učiní svým politickým náměstkem, na starost dostane koordinaci příprav českého předsednictví Evropské unii v příštím roce, napsaly Lidové noviny. Starat se bude také o agendu OSN a středoevropskou spolupráci. Jan Kohout má politicky blízko k nynějšímu prezidentovi Miloši Zemanovi, jehož poradcem je. Od loňského března je politickým náměstkem ministryně spravedlnosti Marie Benešové (za ANO).
17. 5. 2021Aktualizováno17. 5. 2021, 10:30|
Události komentáře

Prymula uvažuje, že kvůli průběhu rozvolňování i prověrce skončí. Z dopadů otevření škol obavy nemá

Hlavní muž boje proti koronaviru, náměstek ministra zdravotnictví pro zdravotní péči Roman Prymula, uvažuje o svém odchodu ze státních služeb. V Událostech, komentářích řekl, že příčin je více, patří k nim ale i způsob rozvolňování restrikcí zavedených ve snaze omezit šíření nemoci covid-19. Nemá přitom vážné obavy ze zdravotních dopadů otevírání škol, i když připustil, že studie o minimální reprodukční kapacitě dětí nemusí být bezvýhradně platná.
16. 5. 2020|

Na ministerstvu obrany končí další náměstek pro vyzbrojování. Premiér ho zkritizoval kvůli radarům

Po kritice, které čelí ministerstvo obrany kvůli zakázce na radary i jiným nákupům, rezignoval náměstek pro vyzbrojování Filip Říha. Ve funkci byl jen rok a měsíc, i jeho předchůdce přitom podle premiéra Andreje Babiše (ANO) skončil kvůli radarům. Na Říhův odchod upozornily Lidovky.cz. Sekci vyzbrojování prozatím povede ředitel odboru řízení a podpory Lubor Koudelka.
12. 2. 2020Aktualizováno12. 2. 2020, 17:19|