TÉMA

Na rovinu!

ANO podepsalo v Prostějově koaliční smlouvu s ODS a hnutím PéVéčko. Primátorem by měl zůstat Jura

Vítězné ANO podepsalo v Prostějově koaliční smlouvu s ODS a hnutím PéVéčko. Primátorem by měl příští čtyři roky zůstat František Jura z ANO. V pětatřicetičlenném zastupitelstvu bude mít trojkoalice 22 křesel. ANO dosud v Prostějově vládlo s ODS, PéVéčkem a ČSSD. Sociální demokracie se ale do zastupitelstva tentokrát nedostala.
27. 9. 2022Aktualizováno27. 9. 2022, 14:07|

Nanonástřik ve školách nechceme, zní od části rodičů v Prostějově. Je nezávadný, ujišťuje radnice

Prostějovská radnice po kritice některých rodičů a opozičních zastupitelů pozastavila ve školách aplikaci nanonástřiku, který má snížit riziko přenosu nákazy koronavirem. O dalším postupu rozhodnou rodiče školáků, sdělil primátor František Jura (ANO). Pracovníci specializované firmy začali nanočástice oxidu titaničitého aplikovat ve školských zařízeních v polovině února. Město mělo za ochranný nanonástřik v interiérech osmi základních a 19 mateřských škol zaplatit 1,7 milionu korun.
4. 3. 2021|

Prostějov chce postavit hokejové šatny za 90 milionů. Předražené, namítá opozice

Více než 90 milionů mají stát šatny pro mladé hokejisty v Prostějově. Budova je důvodem sporů mezi vedením města a opozicí, která kritizuje nejen cenu šaten, ale i podklady k vystavené veřejné zakázce. Ty jsou podle ní nejasné. Podle prostějovské koalice nepřesnosti vznikly přepracováním starého projektu a náklady odpovídají aktuální ceně stavebních prací.
11. 2. 2020|