TÉMA

Che-pej

Čína potvrdila úmrtí části pohřešovaných při záplavách. Obnova provincie potrvá dva roky

Počet obětí záplav v čínské provincii Che-pej vzrostl na nejméně 29, píše agentura AFP s odvoláním na čínská státní média. Celkově od konce července zemřelo v Číně kvůli záplavám nejméně 78 lidí. Obnova provincie po záplavách by podle tiskové agentury China News Service (CNS) mohla trvat dva roky. Přímé ekonomické ztráty spojené s povodněmi v této provincii se odhadují na 95,8 miliardy jüanů (293 miliard korun), uvedla agentura Reuters s odvoláním na čínská média.
11. 8. 2023Aktualizováno11. 8. 2023, 12:45|

Peking uklízí po tajfunu Doksuri, další větrná smršť Khanun zasáhla Okinawu

Tajfun Doksuri způsobil v Pekingu v posledních dnech nejvydatnější deště za posledních 140 let, kdy se tento údaj ve městě měří. Při záplavách ve městě a okolí zemřelo nejméně dvacet lidí a dalších nejméně 27 se pohřešuje, uvedly úřady. Na japonskou prefekturu Okinawa udeřil tajfun Khanun. Bez proudu kvůli tomu byla ve středu ráno zhruba třetina tamních domácností a zhruba sedm set tisíc lidí dostalo výzvu k evakuaci. V souvislosti s tajfunem zemřel jeden člověk.
2. 8. 2023|

Počet obětí požáru v pekingské nemocnici vzrostl na 29

Počet obětí úterního požáru v pekingské nemocnici vzrostl na devětadvacet, informuje agentura Reuters s odkazem na představitele čínské metropole. Mezi mrtvými je jednadvacet pacientů zdravotnického zařízení.
19. 4. 2023Aktualizováno19. 4. 2023, 07:30|

Tragédie v Pekingu. Při požáru v nemocnici zemřelo nejméně 21 lidí

Minimálně 21 lidí zemřelo při požáru nemocnice v Pekingu. Informovala o tom agentura Reuters s odkazem na list Beijing Daily s tím, že na sedm desítek dalších pacientů muselo být evakuováno. Podle zmíněného listu byl oheň v jednom z křídel nemocnice Čchang-feng uhašen do půlhodiny od okamžiku, kdy vypuknul. Zatím není jasné, co požár způsobilo.
18. 4. 2023|

Klimatické změny jsou největší hrozbou pro Čínu. Tři nejrizikovější regiony se nacházejí právě tam

Ze dvaceti oblastí, které jsou na Zemi nejvíc ohrožené změnou klimatu, je jich hned šestnáct v Číně, včetně tří vůbec nejrizikovějších. Problémem je, že právě v těchto regionech se nacházejí některá z nejdůležitějších výrobních center na světě. Analýzu zveřejnil mezinárodní institut XDI specializovaný na vyhodnocování klimatických hrozeb.
21. 2. 2023|

Koronavirus už má přes osm set obětí. Podle šéfa WHO maří boj s nemocí konspirace a trollové

Nový koronavirus, který se od loňského prosince šíří z čínského města Wu-chan, má už přes osm set obětí a překonal tak epidemii SARS, na niž v letech 2002 až 2003 zemřelo ve světě 774 lidí. Na nový koronavirus zemřelo 812 lidí v Číně a jeden člověk na Filipínách, nakažených je potvrzeno přes 37 500, z toho valná většina v Číně. Generální ředitel Světové zdravotnické organizace (WHO) upozornil, že snahy vypořádat se s epidemií maří konspirační teorie a provokatéři na internetových diskusních fórech.
9. 2. 2020Aktualizováno9. 2. 2020, 13:45|