TÉMA

Šerlich

Obyvatelé Orlického Záhoří podepisují petici proti možnému solení silnice na Šerlich

Silnice na Šerlich v Orlických horách znovu budí emoce. Nejdříve byla příliš úzká a nemohly se na ní vyhnout autobusy, některé dokonce havarovaly. Kraj proto musel silnici rozšiřovat. Nyní místní podepisují petici kvůli záměru silničářů úsek v zimě solit. Obávají se poškození přírody, která leží v chráněné krajinné oblasti. Státní agentura o povolení chemického ošetření dané silnice zatím nerozhodla.
16. 12. 2023|

Úpravy zrekonstruované silnice na Šerlich měly podle kraje smysl. Potvrdila to kontrolní jízda autobusu

Dodatečné úpravy na několika místech nedávno otevřené a opravené silnici z Deštného v Orlických horách na Šerlich zlepšily průjezd po této důležité regionální komunikaci. Potvrdila to kontrolní jízda linkového autobusu. Silnice je ve zkušebním provozu, Královéhradecký kraj by měl stavbu převzít od zhotovitele 4. prosince.
1. 12. 2023Aktualizováno1. 12. 2023, 19:49|

Silnice na Šerlich se podle kraje při opravě nezúžila. Autobusy se tam však nyní nevyhnou pluhům

Na nově opravené silnici mezi Deštným v Orlických horách a Šerlichem by mohl v zimním období nastat problém v autobusové dopravě. Na některých místech frekventované komunikace se totiž nevyhnou sypače a pluhy silničářů s autobusy. Investor, kterým je Královéhradecký kraj, se teď snaží cestu dodatečně upravit.
20. 11. 2023|

Řidiči se vrací na klíčovou silnici v Orlických horách, prošla půlroční rekonstrukcí

Silničáři v sobotu 28. října zprovozňují horskou silnici z Deštného v Orlických horách na Šerlich. Po půlroční uzavírce bude uvedena do předčasného užívání a průjezdná obousměrně. Motoristé musí počítat se snížením maximální povolené rychlosti, oznámili v pátek zástupci hejtmanství a silničářů. Úplná uzavírka důležité horské silnice druhé třídy začala kvůli rekonstrukci začátkem května.
28. 10. 2023|

V Orlických horách začala uzavírka frekventované silnice mezi Deštným a Šerlichem

V Orlických horách začala rekonstrukce a úplná uzavírka frekventované silnice z Deštného na Šerlich. Řidiči musí při cestě do Orlického Záhoří a zpět po objízdným trasách. Stavební práce za osmdesát milionů korun se dotknou čtyřkilometrového úseku silnice mezi křižovatkou se silnicí Šerlich-Zákoutí a parkoviště v horském sedle pod Šerlichem. Oprava by měla trvat do října.
2. 5. 2023Aktualizováno2. 5. 2023, 20:01|

Doprava v Krkonoších dopoledne kolabovala. Odpoledne hlásila policie problémy z Orlických hor

Doprava do hlavních lyžařských krkonošských středisek Pec pod Sněžkou, Špindlerův Mlýn a Janské Lázně dopoledne kolabovala. Nejhorší situace byla v Peci, kde policie auta vracela před středisko. Situace se začala zlepšovat po 13. hodině. Odpoledne se naopak vyhrotila dopravní situace u Šerlichu v Orlických horách na silnici mezi Deštným a Orlickým Záhořím. Kvůli vozidlům parkujícím podél silnice byla komunikace neprůjezdná.
8. 2. 2020Aktualizováno8. 2. 2020, 17:13|