TÉMA

Lyžaři

Při pádu laviny ve Střední Asii zemřeli tři Češi a jeden Slovák

Na hranicích Kyrgyzstánu a Kazachstánu zemřeli tři čeští občané po sesuvu laviny, prohlásila Mariana Wernerová z odboru komunikace českého ministerstva zahraničí. Agentury AFP a TASS předtím s odvoláním na kyrgyzské úřady informovaly o čtyřech českých obětech. Slovenské ministerstvo zahraničí později potvrdilo úmrtí jednoho Slováka při neštěstí.
26. 2. 2024Aktualizováno26. 2. 2024, 21:07|

V horských obcích volilo více lidí, než kolik mají obyvatel. Vítězil tam Pavel

V některých horských obcích přišlo ke druhému kolu prezidentské volby i třikrát více lidí, než kolik v nich žije obyvatel. Podle oslovených obcí jsou za nárůstem zejména lyžaři a běžkaři, využili voličské průkazy. V horských střediscích vítězil Petr Pavel – ve Špindlerově Mlýně, kde se o tomto víkendu koná světový pohár v lyžování, získal téměř 88 procent hlasů, v Peci pod Sněžkou nebo Bedřichově mu dalo hlas okolo devadesáti procent voličů.
28. 1. 2023|

U sjezdovky v Lukách nad Jihlavou se zasekla lanovka s 28 lyžaři, na zem je dostali hasiči

Ve skiareálu v Lukách nad Jihlavou se ve středu odpoledne zasekla sedačková lanovka. V době poruchy na ní jelo osmadvacet lidí, z nich bylo deset dětí. Lyžaře dostali na zem hasiči, nikdo se nezranil, informovala mluvčí krajských hasičů Petra Musilová.
29. 12. 2021|

Doprava v Krkonoších dopoledne kolabovala. Odpoledne hlásila policie problémy z Orlických hor

Doprava do hlavních lyžařských krkonošských středisek Pec pod Sněžkou, Špindlerův Mlýn a Janské Lázně dopoledne kolabovala. Nejhorší situace byla v Peci, kde policie auta vracela před středisko. Situace se začala zlepšovat po 13. hodině. Odpoledne se naopak vyhrotila dopravní situace u Šerlichu v Orlických horách na silnici mezi Deštným a Orlickým Záhořím. Kvůli vozidlům parkujícím podél silnice byla komunikace neprůjezdná.
8. 2. 2020Aktualizováno8. 2. 2020, 17:13|