TÉMA

Objízdné trasy

Kvůli bouřkám jsou bez elektřiny tisíce lidí, spadlé dráty zastavily provoz na D1

Celé Česko v pátek zasáhla silná vedra. Teploty se vyhouply hodně nad třicet stupňů Celsia, na řadě míst zaznamenaly meteorologické stanice druhý den po sobě teplotní rekordy. V některých krajích vyhlásili meteorologové odpoledne smogovou situaci, zároveň pro západní polovinu republiky až do sobotního brzkého rána platí výstraha před bouřkami. O víkendu se podle předpovědi ochladí. Dálnice D1 je kvůli spadlým drátům vysokého napětí na 15. kilometru u Prahy uzavřena.
5. 8. 2022Aktualizováno5. 8. 2022, 23:58|

Odstartovaly opravy D35, řidiči musí počítat s omezením

Dělníci začali opravovat poškozenou dálnici D35 mezi Velkým Újezdem a Přáslavicemi na Olomoucku. Bourají poškozené betonové desky a zjišťují, v jakém stavu je podloží. Technici navíc objevili další dvě místa, kde se začínají tvořit pukliny. Úsek zůstane v obou směrech uzavřený až do pátku.
21. 6. 2021|

Kamiony objíždějí placené úseky silnic. Obce na jihu Moravy budou měřit hustotu dopravy

Po zpoplatnění silnic prvních tříd se zvýšil provoz kamionů na objízdných trasách. Upozorňují na to někteří starostové měst a obcí na jihu Moravy. Mýtné platí řidiči kamionů na hlavním tahu I/43 mezi Brnem a Svitavami nebo na silnici I/50 směrem na Slovensko. Provoz proto začnou v obcích měřit a s výsledky se chtějí obrátit na ministerstvo dopravy.
7. 2. 2020|