TÉMA

Dráty

Provoz na D48 zastavily na hodinu a půl spadlé dráty. Část domácností byla bez elektřiny

Spadlé dráty vysokého napětí zastavily v úterý odpoledne asi na hodinu a půl v obou směrech provoz na dálnici D48 na Frýdecko-Místecku. Tisíce lidí byly kvůli tomu bez proudu, dodávky elektřiny už byly nouzově obnoveny. Na vedení spadl vzrostlý strom, který zlomil betonový sloup. Krátce na to na místě havaroval osobní vůz, když se drátům snažil vyhnout, řekli mluvčí moravskoslezské policie Eva Michalíková a mluvčí společnosti ČEZ Vladislav Sobol.
13. 12. 2022Aktualizováno13. 12. 2022, 19:29|

Kvůli bouřkám jsou bez elektřiny tisíce lidí, spadlé dráty zastavily provoz na D1

Celé Česko v pátek zasáhla silná vedra. Teploty se vyhouply hodně nad třicet stupňů Celsia, na řadě míst zaznamenaly meteorologické stanice druhý den po sobě teplotní rekordy. V některých krajích vyhlásili meteorologové odpoledne smogovou situaci, zároveň pro západní polovinu republiky až do sobotního brzkého rána platí výstraha před bouřkami. O víkendu se podle předpovědi ochladí. Dálnice D1 je kvůli spadlým drátům vysokého napětí na 15. kilometru u Prahy uzavřena.
5. 8. 2022Aktualizováno5. 8. 2022, 23:58|

Při větru přibývá práce energetikům. Speciální četa odstraňuje závady i pod napětím

Meteorologové opět varují před silným větrem, který má přijít o víkendu. Obávají se ho hlavně energetici, kterým vítr a popadané stromy ničí dráty elektrického vedení. U poruch nejčastěji zasahují speciálně proškolení pracovníci, kteří umějí závady odstranit i pod proudem.
8. 2. 2020|