TÉMA

Planá

Hluk z letadel omezuje rozvoj Plané, radnice doufá ve zmírnění zákazu výstavby

Hluk z letadel omezuje rozvoj Plané u Českých Budějovic. Brání třeba výstavbě školky nebo rodinných domů. Zákaz platí jen pro polovinu obce. Radnice nyní čeká na přeměření hluku, a podle toho chce přehodnotit stavební uzávěru. Letos v srpnu začali z Plané létat turisté na zahraniční dovolené.
9. 9. 2023|

V Průhonicích vyhrál Pavel, v jeho rodišti zase Babiš. Nerudová uspěla v obci, kde má chalupu

Petr Pavel vyhrál v rodištích pěti z osmi kandidátů letošní prezidentské volby. Neuspěl v Chomutově, rodném městě Marka Hilšera, České Lípě, odkud pochází Karel Diviš, a v Plané na Tachovsku, kde se narodil on sám. Ve všech těchto městech zvítězil Andrej Babiš – v Chomutově ho volilo přes 48 procent voličů, v České Lípě měl podporu necelých 42 procent a v Plané získal přes 52 procent hlasů. Hilšer dosáhl v rodném Chomutově na 2,9 procenta, Diviš si v České Lípě připsal 3,1 procenta a Pavel v Plané necelých 28 procent.
14. 1. 2023|

Praha začala sama rozvážet a očkovat AstraZenecu. Nejpostiženější Tachovsko dostalo vakcíny navíc

Řidiči ve čtvrtek začali s rozvozem vakcíny AstraZeneca asi 170 praktickým lékařům v Praze. Rozvoz organizuje pražský magistrát ve spolupráci se spolkem Mladí praktici a soukromými firmami, které se dobrovolně přihlásily a které rozvoz zajišťují bezplatně. Epidemicky nejpostiženější okres v ČR Tachovsko pak bude mít díky mimořádným dodávkám dostatek vakcín na očkování seniorů nad 80 let a zdravotníků.
25. 2. 2021Aktualizováno25. 2. 2021, 21:08|

Za vrtulník se záchranářem na laně bude platit Liberecký kraj sám. Od státu už by region peníze nedostal

Speciální zásahy letecké záchranné služby, při kterých se člen posádky musí dostávat k pacientovi po laně, bude Liberecký kraj platit od příštího roku ze svého rozpočtu. S ministerstvem zdravotnictví a společností DSA proto uzavře nad rámec nového tendru dohodu. Řeší tak situaci, kdy stát rozhodl, že v kraji už tyto služby platit nebude.
7. 2. 2020|