TÉMA

Výletní loď

Ikona moří pojme přes sedm tisíc pasažérů. První okružní plavbu největší výletní lodě provází i kritika ekologů

Největší výletní loď světa Icon of the Seas (Ikona moří) vyplula z floridského Miami na první okružní plavbu. Děje se tak na pozadí kritiky ekologů, kteří vyjadřují obavy z environmentálních dopadů metanových emisí tohoto gigantického plavidla společnosti Royal Caribbean International (RCI), které je dlouhé 365 metrů, má dvacet palub a pojme 7600 pasažérů, píše zpravodajský web BBC.
28. 1. 2024|

Kvůli zákazu výletních lodí v centru Benátek zaplatí italská vláda desítky milionů eur

Italská vláda podle serveru The Local zaplatí odškodné 57,5 milionu eur (bezmála 1,5 miliardy korun) kvůli zákazu výletních lodí v centru Benátek. Lodě s výtlakem přes 25 tisíc tun od srpna na základě výnosu italské vlády nesmí využívat benátský kanál Giudecca a nemohou proplout ani poblíž náměstí svatého Marka. Místo toho jsou odkloněny do průmyslového přístavu Marghera. Proti rozhodnutí v létě protestovali poskytovatelé námořních a lodních služeb.
5. 12. 2021|

Cestování obřími výletními loděmi zažívá po covidové pauze restart

Po necelém roce a půl více či méně přísných opatření proti šíření pandemie se znovu zvolna rozjíždí podnikání, které mělo do covidu obrat skoro třicet miliard dolarů ročně. Plavby obřích výletních lodí. Už opět navštívily Benátky a v úterý jedna poprvé přistála u španělské pevniny.
17. 6. 2021|

Výletní lodě moře nekřižují už dva měsíce. Posádky se ale vracejí domů až nyní

Češi pracující na výletních námořních lodích se konečně vracejí domů. Posádky totiž musely čekat několik měsíců na další vývoj. Ve čtvrtek přicestovalo do vlasti pět Čechů, několik desítek dalších je ještě na cestě.
29. 5. 2020|

Boj s koronavirem v Číně: Propustky, nová nemocnice s mřížemi a místnostmi odemykanými jen zvenku

Koronavirus má už 490 obětí. Počet potvrzených nakažených v Číně ve středu stoupl na 24 363 lidí. Tisíce lidí zůstávají v izolacích a karanténách, včetně cestujících na několika výletních lodích v Asii. Nákaza se už rozšířila do zhruba tří desítek zemí, Česko ale stále zůstává bez potvrzeného případu.
5. 2. 2020|