TÉMA

Ládví

V Praze 8 nedaleko Ládví prasklo plynové potrubí. Jinudy musí tramvaje i autobusy

Hasiči společně s plynaři zasahují u úniku plynu u prasklého plynového potrubí v Dolejškově ulici v Praze 8. Kvůli závadě je pro dopravu zcela uzavřena část ulice Střelničná, a to v úseku od ulice Čumpelíkova po stanici metra Ládví, řekl policejní mluvčí Jan Daněk. Místem neprojedou ani tramvaje a autobusy městské hromadné dopravy. Tramvajová linka číslo 10 je směrem z centra ukončena v Kobylisích, autobusy jezdí odklonem, uvedl dopravní podnik.
28. 8. 2023|

Za pobodání cestujícího v metru uložil soud muži 11 let, ten se okamžitě odvolal

Za pobodání cestujícího v metru z letošního ledna v úterý Městský soud v Praze potrestal osmapadesátiletého Jiřího Felcmana 11 lety vězení. Rozsudek není pravomocný, obžalovaný se proti němu na místě odvolal. Za pokus o vraždu a výtržnictví hrozilo muži maximálně 18 let za mřížemi. Felcman vinu odmítá, tvrdí, že se bránil napadení.
15. 8. 2023Aktualizováno15. 8. 2023, 10:49|

Letní počasí pomáhá restauracím k větším tržbám, chybí ale zahraniční turisté

Léto zvedá tržby restauracím, hosté mají větší zájem hlavně o podniky, které nabízejí i venkovní posezení. Podle provozovatelů stravovacích zařízení je ovšem oproti předchozím rokům znát, že se v plné míře nevrátili zahraniční turisté a že domácí klientela šetří jak na pokrmech, tak na nápojích.
24. 7. 2023|

V Praze v neděli a v pondělí nepojede část metra na lince C

V neděli a v pondělí, na které připadá svátek, nepojede v Praze kvůli opravě stropní desky ve stanici Florenc metro na trase C mezi stanicemi Hlavní nádraží a Vltavská. Linka bude znovu celá v provozu od úterního rána. Do té doby musí cestující využít náhradní tramvajovou dopravu.
30. 4. 2023|

Praha chce začít se stavbou tramvajové tratě do Čakovic

Hlavní město prostřednictvím svého dopravního podniku zahájí práce na stavbě nové tramvajové tratě do Čakovic. Koleje budou prodlouženy od nynější smyčky Sídliště Ďáblice až k železničnímu uzlu Nádraží Čakovice. Vyplývá to z dokumentu, který schválili pražští radní. Praha se také chystá vypracovat studii terminálu vysokorychlostní železniční tratě na severu města.
29. 8. 2022|

Místo metra jezdí do pražských Letňan jen autobusy, dopravní podnik vyměňuje zabezpečení

Pražské metro nejezdí ve svém nejsevernějším úseku. Na víkend přerušil dopravní podnik provoz mezi stanicemi Ládví a Letňany na lince C, kde vymění zabezpečovací zařízení. Chybějící spoje v podzemí nahradí autobusová linka XC.
12. 6. 2021|

Místo metra jezdí z centra Prahy na Ládví tramvaje. Dopravní podnik opravuje zabezpečovací zařízení

V Praze nejezdí metro mezi stanicemi Florenc a Ládví. Dopravní podnik přerušil provoz na celý víkend, během kterého chce rekonstruovat staniční zabezpečovací zařízení ve stanici Nádraží Holešovice a vyměnit část pražců. Náhradou za metro jezdí tramvaje X-C, z Florence do Kobylis lze cestovat i linkami 3 a 24.
13. 2. 2021|

Kouř zahalil stanici pražského metra. Hořelo v eskalátoru

Požár v eskalátoru ve stanici metra Kobylisy zaměstnal pražské hasiče a cestujícím zkomplikoval pondělní dopoledne. Stanice, u které končí množství městských i příměstských autobusových linek, byla hodinu a půl uzavřena, vlaky jí projížděly. Jeden člověk se nadýchal zplodin. Zřejmě až do úterý zůstane kvůli požáru uzavřen jeden ze dvou vestibulů stanice.
3. 2. 2020Aktualizováno3. 2. 2020, 13:27|