TÉMA

Jan Procházka

V rybníku v Pardubicích z neznámých důvodů uhynulo asi osm set kilogramů ryb

V rybníku v pardubické části Drozdice uhynulo v sobotu asi osm set kilogramů ryb. Příčina znečištění vody a úhynu zatím není známa. Hasiči začali rybník ředit čistou vodou. Informoval o tom starosta městského obvodu Pardubice IV Jan Procházka (ANO). Obvodu, jehož součástí Drozdice jsou, rybník patří. Případem se zabývá i policie, podle ní se škoda pohybuje kolem sta tisíc korun.
10. 6. 2023Aktualizováno10. 6. 2023, 22:53|

Česká národní banka ponechala sazby na stávající úrovni

Rada České národní banky (ČNB) ve středu na jednání v novém složení ponechala základní úrokovou sazbu na sedmi procentech. Pro ponechání sazby na této úrovni hlasovalo šest členů bankovní rady, jeden navrhl růst sazeb o 0,25 procentního bodu. Na nynější úrovni je sazba od loňského června. Bankovní rada také rozhodla, že bude i nadále bránit nadměrným výkyvům kurzu koruny.
29. 3. 2023Aktualizováno29. 3. 2023, 21:46|

Biocev otevřel novou laboratoř pro práci s vysoce infekčními viry a bakteriemi

V biotechnologickém a biomedicínském centru Biocev ve Vestci u Prahy byla slavnostně otevřena laboratoř pro práci s vysoce infekčními viry a bakteriemi za pomoci zvířecích modelů.
11. 3. 2023|

Do bankovní rady ČNB nastoupí Procházka a Kubíček, viceguvernérem bude Frait

Novými členy bankovní rady České národní banky se od 13. února stanou dosavadní ředitel Exportní a garanční pojišťovací společnosti (EGAP) Jan Procházka a vedoucí úřadu Národní rozpočtové rady Jan Kubíček. Ke stejnému dni se dosavadní člen rady Jan Frait stane viceguvernérem. Všechny ve středu jmenoval prezident Miloš Zeman. Ten při jmenování oznámil, že podepsal státní rozpočet vlády Petra Fialy (ODS) se schodkem 295 miliard korun.
14. 12. 2022Aktualizováno14. 12. 2022, 15:32|

Restaurovanému Uchu naslouchají v Benátkách i v českých kinech. Je stále aktuální výpovědí o strachu

Poměrně pravidelně se v programu filmového festivalu v Benátkách objevují restaurované snímky ze zlatého fondu československé kinematografie. Letos festivalové publikum zhlédlo Ucho. Psychologický thriller z dob politických procesů skončil hned po vzniku v roce 1969 v trezoru. Restaurovaná verze se záhy po skončení benátského festivalu dostane i do českých biografů.
8. 9. 2022|