TÉMA

Pavel Smutný

Daň z nemovitosti většina radnic měnit nebude. Některé čekají na konsolidační balíček

Většina měst nebude od nového roku sama měnit daň z nemovitosti. Na rozhodnutí měla zastupitelstva čas do konce září. Podle Svazu měst a obcí i podle Sdružení místních samospráv radnice čekají i na to, jak ve sněmovně dopadne vládní konsolidační balíček. Ten totiž sazbu navýší zákonem. Kabinet chce soubor opatření ve sněmovně definitivně prosadit během října. Většina obcí tak s případnou reakcí přijde až v příštím roce.
8. 10. 2023|

Už jedenáct obcí odmítá středočeskou část dálnice D3. Někteří jsou pro rozšíření silnice z Prahy do Tábora

Třicet let už trvají dohady a spory kolem projektu dálnice D3, jde hlavně o její středočeskou část za šedesát miliard korun. Spolek Alternativa středočeské D3 opakovaně tvrdí, že jde o předraženou a ekologicky náročnou dálnici. Nahradit ji chce méně radikálním řešením, které by zahrnovalo obchvaty měst a hlavně modernizaci a rozšíření stávající silnice I/3 z Prahy do Tábora.
2. 9. 2020Aktualizováno2. 9. 2020, 23:33|

Zloději dál vnikají do domů v okolí Prahy. Policie nasadila vrtulník v Sulicích i Choceradech

Policisté ve čtvrtek zaznamenali další vloupání do rodinných domů v okolí Prahy, tentokrát v Sulicích. Zloději vnikli do tří domů a způsobili škody za desítky tisíc korun. Po pachatelích policie pátrala za pomoci vrtulníku, nikoho však nedopadla. Vrtulník v pátek večer nasadila i v Choceradech.
31. 1. 2020Aktualizováno31. 1. 2020, 21:24|