TÉMA

Mick Mulvaney

Trump zuřil a chtěl se připojit k davu u Kapitolu, vypověděla pracovnice Bílého domu

Někdejší prezident USA Donald Trump věděl o přítomnosti zbraní v davu svých podporovatelů, které 6. ledna 2021 vyzval k pochodu na sídlo Kongresu, přesto je burcoval a chtěl se ke Kapitolu také sám vydat. Před vyšetřovacím výborem Sněmovny reprezentantů to v úterý vypověděla někdejší asistentka Trumpova personálního šéfa Marka Meadowse. Rovněž uvedla, že byla znechucená, když Meadows při povolebních nepokojích tlumočil Trumpův pohled na násilné chování jeho stoupenců.
29. 6. 2022Aktualizováno29. 6. 2022, 11:08|

Kvůli útoku na Kapitol rezignoval ministr zdravotnictví USA

Formální rezignační dopis napsal 12. ledna ministr zdravotnictví a sociálních služeb Spojených států Alex Azar. Svůj krok zdůvodnil násilným útokem stoupenců amerického prezidenta Donalda Trumpa na americký Kongres z minulého týdne. Ministr informaci o rezignaci potvrdil s tím, že zůstane ve funkci až do 20. ledna, tedy do inaugurace nového prezidenta Joea Bidena.
16. 1. 2021|

Násilnosti v americkém Kapitolu mají pátou oběť. Z kanceláří zmizely počítače

Středeční násilnosti v americkém Kapitolu mají pátou oběť. Zraněním způsobeným během vpádu příznivců Donalda Trumpa podlehl policista ze sboru, který areál chrání. Po počátečních nejasnostech to potvrdil samotný sbor. Z několika kanceláří včetně té pro šéfku demokratické většiny Nancy Pelosiovou zmizely počítače. Kvůli vpádu už odstoupili tři vysoce postavení činitelé, kteří měli na starosti pořádek v areálu Kongresu.
8. 1. 2021Aktualizováno8. 1. 2021, 21:28|

„Je neuvěřitelný,“ vyzdvihl Mark Meadows při impeachmentu Trumpa. Teď je z něj personální šéf Bílého domu

Americký prezident Donald Trump jmenoval již svého čtvrtého personálního šéfa Bílého domu. Stal se jím republikánský kongresman za Jižní Karolínu Mark Meadows. Končící Mick Mulvaney měl pozici nahnutou téměř od svého nástupu, ovšem ještě měsíc před vyhazovem ujišťoval prezident, že s ním má dobré vztahy.
7. 3. 2020|

Trumpův den D? Demokraté asi svědky neprosadí, hlasovat o impeachmentu se přesto v pátek nemusí

Proces ústavní žaloby proti prezidentu Donaldu Trumpovi vstupuje v pátek do kritické fáze. Demokraté potřebují čtyři republikánské hlasy k předvolání svědků, jeden z umírněných senátorů za republikánskou stranu Lamar Alexander ale avizoval, že bude proti. Republikáni přesto nevylučují, že se proces protáhne do nadcházejícícho týdne. Na tuto variantu se podle CNN chystá i Bílý dům. Teoreticky by však mohl být Trump osvobozen už v pátek.
31. 1. 2020Aktualizováno31. 1. 2020, 20:42|