TÉMA

Viktor Koláček

Státní zastupitelství obžalovalo ředitele ústavu ve Vejprtech, kde při požáru zemřeli klienti

Ředitel Městské správy sociálních služeb ve Vejprtech na Chomutovsku Viktor Koláček půjde před soud. O podání obžaloby informovala ČT Eva Seifertová z Okresního státního zastupitelství v Chomutově. Policie muže viní z obecného ohrožení z nedbalosti v souvislosti s požárem v domově pro klienty s mentálním handicapem v roce 2020. Požár patří mezi nejtragičtější v Česku, vyžádal si celkem devět obětí.
29. 2. 2024|

Do domova ve Vejprtech, kde hořelo, se vrací první klienti. Oprava budovy má skončit v červnu

Do domova pro mentálně handicapované ve Vejprtech se vrátili první klienti. Lednový požár tam nepřežilo osm mužů. Teď se budova postupně opravuje. Druhý nejtragičtější požár za posledních třicet let policie stále vyšetřuje.
7. 4. 2020|

Sněmovna jednala o zprávě komise k OKD. Kauza poškodila důvěru občanů v demokracii, míní Černohorský

Sněmovna ve čtvrtek projednávala závěrečnou zprávu vyšetřovací komise k privatizaci společnosti OKD. Předseda komise Lukáš Černohorský (Piráti) uvedl, že případ privatizace a následného krachu těžební společnosti nenávratně poškodil důvěru občanů ve spravedlnost a systém parlamentní demokracie. Komunisté zase vyzvali vládu, aby se zabývala privatizačními zločiny. Při předcházejících interpelacích se dostali do sporu předseda KSČM Vojtěch Filip s Piráty.
30. 1. 2020Aktualizováno30. 1. 2020, 23:12|