TÉMA

Atletika

Opravy stadionu v Karlových Varech odhalily letité nedodělky, město možná podá žalobu

Podáním žaloby zřejmě skončí 19 let stará rekonstrukce atletického stadionu v Karlových Varech. Potvrdilo to vedení města. Na hrubé nedostatky a špatně provedené práce svých předchůdců přišla stavební firma, která provádí opravy areálu nyní. Stavba se tak prodražila a o rok prodloužila, což komplikuje činnost místních atletických klubů.
16. 11. 2023|

Rekonstrukce stadionu v Blansku má umožnit pořádání soutěží vyšších kategorií

Blansko muselo v poslední době šetřit. Ztlumilo veřejné osvětlení a zhaslo třetinu lamp, omezilo také investice. Například plavecký stadion, který se staví, nebude mít wellness ani posilovnu. Mírnit své ambice však město nechce u atletického stadionu, který rekonstruuje a chce z něj mít jedno z nejvýznamnějších sportovišť severně od Brna. Životem v Blansku, šetřením, dopravou či využitím veřejného prostoru se zabýval další díl zpravodajského seriálu Sečteno z jižní Moravy.
14. 7. 2023|

30 let zpět: Škodovky pro olympijské medailisty

Za medailové výkony z Barcelony 1992 byli na pražském Petříně odměněni čeští olympionici věcnými cenami. Za Československý olympijský výbor jim klíčky od osobních automobilů předala Věra Čáslavská.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
8. 9. 2022|

30 let zpět: Jan Železný olympijským rekordmanem

Jednu ze čtyř zlatých medailí, jež si československá výprava přivezla z Letních olympijských her v Barceloně, získal pro Československo oštěpař Jan Železný. Ve finále oštěpařů zaznamenal výkon 89,66 metrů, čímž vytvořil nový olympijský rekord.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
8. 8. 2022|

Olympiáda natruc. Před sto lety zabojovaly ženy na vlastní soutěži o místo ve světě atletiky

Když v roce 1920 atletická federace zakázala ženám-atletkám závodit na olympijských hrách, rozhodla se Francouzka Alice Milliatová vzít situaci do svých rukou. 24. března 1921 tak na trávníku v Monte Carlu uspořádala první čistě ženskou olympiádu. Přestože soupeřilo jen sto sportovkyň z pěti zemí, zapsala se do dějin jako významná událost pro feminizaci sportu.
24. 3. 2021|

Boty místo dopingu? Atletická asociace zkoumá model od Nike, který možná urychluje běžce

Nová běžecká obuv americké společnosti Nike slibuje zvýšení výkonu až o šest procent. Poté, co se model Vaporfly stal populárním i na světových soutěžích, se o něj ale začala zajímat i Mezinárodní asociace atletických federací. Chce rozhodnout, jestli vrcholoví sportovci smějí tyto boty dál nosit. Začali totiž podávat neobvykle dobré výkony. Podle expertů mohou být příčinou karbonová vlákna.
30. 1. 2020|