TÉMA

Frekvence 1

Ohledně jmenování předsedy Ústavního soudu se Zeman ještě rozhodne, čeká na právní analýzu

Prezident Miloš Zeman zatím předpokládá, že se rozhodne jmenovat předsedu Ústavního soudu, který nahradí dosavadního předsedu Pavla Rychetského. Řekl to v neděli v podvečerním živém rozhovoru pro rozhlasovou stanici Frekvence 1. Zeman v Partii na CNN Prima News řekl, že si nechal zpracovat právní analýzu, jejíž výsledek má obdržet v pondělí. Poté se rozhodne.
18. 12. 2022Aktualizováno18. 12. 2022, 19:53|

Zemřel herec a dabér Stanislav Fišer. Hlas propůjčil Vinnetouovi

Ve věku 90 let zemřel divadelní a filmový herec a dabér Stanislav Fišer. Svou kariéru spojil hlavně s Městskými divadly pražskými, vedle toho patřil i k nejobsazovanějším dabérům v Česku, jeho hlasem mluvil například Pierre Brice v roli náčelníka Apačů Vinnetoua nebo animovaný Asterix. O úmrtí Fišera informovala Frekvence 1 a deník Blesk.cz, kterým to sdělila hercova partnerka Antonie Hemerková.
11. 6. 2022Aktualizováno11. 6. 2022, 11:00|

Předseda Ústavního soudu Rychetský čelí trestnímu oznámení kvůli svým výrokům o Klausovi

Kvůli nedávným výrokům předsedy Ústavního soudu Pavla Rychetského o údajném napojení bývalého prezidenta Václava Klause na Rusko padlo trestní oznámení. Podal ho Petr Macinka z Institutu Václava Klause. Ten se domnívá, že se Rychetský dopustil pomluvy a případně i křivého obvinění. Uvedl, že o svém kroku Klause informoval. Pavel Rychetský v SMS zprávě napsal ČTK, že se k záležitosti nebude vyjadřovat.
7. 5. 2022|

Když poslanci vysloví vládě nedůvěru, nechá ji prezident vládnout v demisi až do voleb

Prezident Miloš Zeman trvá na svém dřívějším výroku, že by nechal do voleb dovládnout v demisi vládu premiéra Andreje Babiše (ANO), pokud by jí Poslanecká sněmovna začátkem června vyslovila nedůvěru. Frekvenci 1 v neděli řekl, že to pokládá za nejlogičtější řešení. Opozici doporučil, aby se soustředila na volební kampaň a program a krátce před říjnovými sněmovními volbami nedělala podobné „vylomeniny“.
16. 5. 2021Aktualizováno16. 5. 2021, 21:53|

Konec znevýhodnění malých stran ve volbách by podle Zemana přinesl destabilizaci

Návrh skupiny senátorů na zrušení systému voleb do Poslanecké sněmovny by podle prezidenta Miloše Zemana vedl k destabilizaci politického systému. Řekl to v neděli v rozhovoru na rozhlasové stanici Frekvence 1. V úterý návrh projedná Ústavní soud (ÚS), serveru Echo24.cz to v týdnu potvrdil jeho předseda Pavel Rychetský. Zeman se v neděli obrátil na ústavní soudce s výhradou, že soud má pomáhat stabilitě politického systému, nikoli ho bourat.
31. 1. 2021Aktualizováno31. 1. 2021, 20:23|

Sněmovní zahraniční výbor kritizuje Mynářovo údajné mlžení i výhružný tón ruské diplomacie

Sněmovní zahraniční výbor zkritizoval kancléře prezidenta Miloše Zemana Vratislava Mynáře kvůli jeho postoji k dopisu čínského velvyslanectví o plánované cestě zesnulého předsedy Senátu Jaroslava Kubery (ODS) na Tchaj-wan. Mynář podle výboru zamlčuje důležité informace a znevažuje okolnosti tlaku na Kuberu, to ale kancléř odmítl. Výbor také kritizuje výhružný tón ruské diplomacie kvůli odstranění sochy maršála Ivana Koněva z náměstí Interbrigády v Praze 6.
30. 4. 2020Aktualizováno30. 4. 2020, 20:17|
Rozhovor Newsroomu

Havel byl idylický, Klaus konfliktní a Zeman ještě konfliktnější. Sociolog médií hodnotí vztah prezidentů s novináři

„Situace se už nezhoršuje, protože je otázka, jestli může být horší,“ až k tomuto stavu věcí podle sociologa Jaromíra Volka dospěla komunikace Pražského hradu skrz česká média. Co ale na Miloši Zemanovi oceňuje, je jeho mediální obratnost. Ze tří polistopadových politiků umí přes novináře oslovit nejvíc lidí, i ty, kteří s ním nesouhlasí. Proto bude chtít podle Volka hlava státu v pravidelných rozhovorech pokračovat. Tématu se věnoval nedělní Newsroom ČT24.
29. 1. 2020|