TÉMA

Jaromír Novák

Služby operátorů jsou předražené, aukce by měla zvýšit konkurenci, míní nová šéfka ČTÚ

Nová předsedkyně Českého telekomunikačního úřadu Hana Továrková považuje služby mobilních operátorů za předražené. Chystaná aukce kmitočtů pro rychlé mobilní sítě 5G by proto podle ní měla být nastavena tak, aby podpořila konkurenci. Továrková to řekla v pořadu Byznys ČT24. V čele ČTÚ nahradila Jaromíra Nováka, který nesouhlasil s plány ministerstva průmyslu a obchodu na změnu pravidel aukce.
5. 2. 2020|
Události komentáře

Chtěli jsme vytvořit podmínky pro nástup čtvrtého operátora, hájí svou práci bývalý šéf ČTÚ

Celý proces přípravy aukce pro sítě 5G byl transparentní, zopakoval v Událostech, komentářích bývalý šéf Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) Jaromír Novák.  Úřad pod jeho vedením chtěl vytvořit podmínky pro to, aby v Česku vznikl čtvrtý nezávislý hráč, řekl. Zároveň uvedl, že na konci loňského roku měl ČTÚ první iniciační schůzku se zahraničním zájemcem z východní Evropy.
28. 1. 2020|

Novák skončil jako šéf ČTÚ, vadil mu postup ministerstva v aukci kmitočtů. Nahradila ho Továrková

Vláda odložila vyhlášení aukce kmitočtů pro rychlé mobilní sítě 5G. Navrhla Českému telekomunikačnímu úřadu (ČTÚ) změnit její podmínky tak, aby byla atraktivní pro další mobilní operátory. Kvůli tomu také vyměnila předsedu ČTÚ. Opozice odklad aukce kritizuje.
27. 1. 2020Aktualizováno27. 1. 2020, 18:01|