TÉMA

Beyoncé Knowles

Brit Awards ovládl Harry Styles, je umělcem roku a bodovalo i jeho album

Britský zpěvák Harry Styles získal letošní hudební cenu Brit Award pro umělce roku, porota ocenila také jeho skladbu As It Was. S písní Break my Soul bodovala americká hudebnice Beyoncé, je i nejlepším mezinárodním umělcem roku. Kapelou i objevem roku je britská dívčí indie rocková Wet Leg.
12. 2. 2023|

Grammy ovládla Beyoncé, pokořila rekord v historii udílení cen

Beyoncé se stala rekordmankou v historii cen Grammy, na letošním slavnostním udílení obdržela svůj dvaatřicátý zlatý gramofonek. Ikona R&B tak překonala bilanci britského dirigenta maďarského původu George Soltiho, který za celou svou kariéru získal 31 sošek.
6. 2. 2023Aktualizováno6. 2. 2023, 14:42|

Beyoncé, Adele nebo Kendrick Lamar vévodí nominacím na Grammy. Překvapila znovuobnovená ABBA

Americká Národní akademie hudebního umění a věd vyhlásila nominace pro 65. ročník cen Grammy, které bude udílet na počátku února příštího roku v Los Angeles. Nejvíce nominací patří zpěvačce Beyoncé. Ta je také nejčastěji nominovanou umělkyní na Grammy v její více než šedesátileté historii.
16. 11. 2022|

Nové album Beyoncé potřebovalo renesanci. Po kritice upravila dvě písně

America Has A Problem, zpívá v jedné z písní na novém albu Beyoncé. Desku Renaissance vydala v pátek bez většího předchozího humbuku. A problémy má po vydání novinky i hudební hvězda – změnit se rozhodla po kritice už dva songy.
4. 8. 2022|

Počet obětí výbuchu v luxusním hotelu v Havaně se zvýšil na čtyřicet

Počet obětí pátečního výbuchu v luxusním hotelu Saratoga v Havaně se zvýšil na čtyřicet. Uvedla to agentura AFP s odkazem na kubánské ministerstvo zdravotnictví. Záchranáři stále prohledávají trosky a obávají se, že bilance obětí není konečná. V nemocnicích zůstává 18 zraněných.
10. 5. 2022|

Zemřel Thierry Mugler. Jako módní návrhář spoluutvářel estetiku osmdesátých let

Francouzský módní návrhář Thierry Mugler, který oblékal například zpěvačky Beyonce, Lady Gagu nebo Davida Bowieho, v neděli zemřel. Bylo mu 73 let. Ve svojí tvorbě, která spoluutvářela především módu osmdesátých let, se inspiroval poválečnou estetikou.
24. 1. 2022|

„Nechápu, proč mě máte rádi.“ Hvězdy pop music na kameru odhalují, co obnáší popularita

Hudební dokumenty zažívají zlatou éru. Odhalují se v nich třeba aktuální vítězky cen Grammy Billie Eilish a Taylor Swiftová, které se tak fanouškům prezentují přesně ve světle, v jakém chtějí. Nový snímek z produkce deníku The New York Times s názvem Framing Britney Spears ukazuje, že zpěvačka Britney Spearsová před lety takovou kontrolu nad svým veřejným obrazem neměla. Jsou intimní dokumenty skutečně pravdivé?
18. 3. 2021|

Šperkařka z Frýdlantu tvoří čelenku pro zpěvačku Beyoncé

V rodinném ateliéru na severu Čech vzniká šperk pro americkou zpěvačku Beyoncé. Ta není jedinou celebritou, kterou práce manželů Škardových z Frýdlantu zaujala. Jejich originální čelenku si před pár měsíci vybrala i Khloé Kardashianová. Nová zakázka míří do Las Vegas.
10. 1. 2021|

Grammy se kvůli koronaviru odkládají, nově by se mohly udílet v březnu

Slavnostní udílení hudebních cen Grammy v Los Angeles se kvůli pandemii covidu-19 odsouvá z původně plánovaného 31. ledna na 14. březen. Ve společném prohlášení to oznámily americká Národní akademie hudebního umění a věd (NARAS) a televize CBS, které akci spolupořádají. Na největší kalifornské město dolehla koronavirová krize zvlášť silně.
6. 1. 2021|

Grammy omládly. Osmnáctiletá Billie Eilish ceny sotva pobrala

Udílení amerických hudebních cen Grammy ovládla osmnáctiletá americká zpěvačka a skladatelka Billie Eilish. Zvítězila ve všech čtyřech hlavních kategoriích: cenu si odnesla za nejlepší album roku, nejlepší píseň, nejlepší nahrávku i za objev roku. Udílení prestižních ocenění poznamenalo úmrtí slavného basketbalisty Kobeho Bryanta, který v neděli společně se svou dcerou zahynul při havárii vrtulníku v Kalifornii.
27. 1. 2020|