TÉMA

Josef Lux

30 let zpět: Razantní zvýšení cen vepřového masa

O celých dvacet procent vzrostla před třiceti lety cena masa. Co stálo za jejím razantním zvýšením? Podle českého ministra zemědělství Josefa Luxe byly na vině masokombináty, které uzavíraly mezi sebou dohody o výši nákupních cen od zemědělců. Toto však nebyl jediný pohled na věc. I masokombináty měly svou teorii, proč si museli spotřebitelé za vepřové maso tolik připlácet.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
24. 11. 2022|

30 let zpět: Manifestace v Praze za demokracii v SSSR

V den 23. výročí okupace Československa vojsky Varšavské smlouvy se na Václavském náměstí v Praze konala manifestace na podporu demokracie v sovětském Rusku. Projevy představitelů různých politických stran si přišly poslechnout tisíce lidí. Ke konci se mítink snažila narušit skupina republikánů v čele s Miroslavem Sládkem, ale dav je vypískal.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1991.
21. 8. 2021|

30 let zpět: Lux předsedou Československé strany lidové

Československá strana lidová, jak zněl původní název dnešní KDU-ČSL, volila nové vedení. Na místo bývalého předsedy Josefa Bartončíka, odvolaného na základě podezření ze spolupráce s StB, zvolili delegáti strany Josefa Luxe.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990.
30. 9. 2020|

Lidovci si zvolili do čela exministra Jurečku, záda mu bude krýt Jelínková. Chtějí mít volební výsledky jako za Luxe

Novým předsedou KDU-ČSL je Marian Jurečka. Lidovci o tom rozhodli v sobotu na mimořádném sjezdu. Záda mu bude krýt Šárka Jelínková, která obhájila funkci první místopředsedkyně, do předsednictva se nově dostal europoslanec Tomáš Zdechovský a po roční pauze se do něj vrátil poslanec Ondřej Benešík. Marian Jurečka po zvolení řekl, že chce v letošních krajských volbách udržet stávající počet mandátů, ve sněmovních volbách bude spokojen s takovými výsledky, jakých dosahovali lidovci v 90. letech v éře Josefa Luxe.
25. 1. 2020Aktualizováno25. 1. 2020, 16:50|