TÉMA

Hackathon

Úspory energií či omezení plýtvání jídlem. Praha hostí hackerský maraton věnovaný udržitelnosti

V pražských Holešovicích se v pátek schází víc než čtyřicet českých i zahraničních týmů počítačových expertů na akci s názvem GreenHack. Do soboty budou mít za úkol navrhnout nové IT aplikace například k omezení plýtvání potravinami, na úpravu vozového parku firem nebo pro nižší spotřebu energie. Soutěžit budou v sedmi úkolech, nejlepší týmy pak získají odměnu až 5000 eur (zhruba 119 tisíc korun). Akce se podle organizátorů účastní bezmála dvě stovky lidí.
2. 6. 2023|

Kvůli tendru na systém dálničních známek vláda zpřísní schvalování IT zakázek

Veškeré zakázky na informační technologie státních institucí v ceně nad šest milionů korun bude schvalovat odbor hlavního architekta eGovernmentu na ministerstvu vnitra. V pondělí o tom rozhodla vláda po kauze se zakázkou na systém prodeje dálničních známek, která byla podle vlády i odborníků předražená.
27. 1. 2020Aktualizováno27. 1. 2020, 15:08|

Zakázka na IT systém elektronických dálničních známek bude zrušena bez sankce, říká Havlíček

Zakázka na IT systém k elektronickým dálničním známkám bude zrušena bez jakékoliv sankce. Po pátečním uvedení do funkce ministra dopravy to řekl vicepremiér Karel Havlíček (za ANO). Státní fond dopravní infrastruktury (SFDI) se původně na dodávce a provozu systému za 401 milionů korun dohodl s firmou Asseco Central Europe, podle Havlíčka bude zakázka po konstruktivní dohodě s firmou ukončena bez toho, aby stát platil penále.
24. 1. 2020Aktualizováno24. 1. 2020, 12:38|