TÉMA

Hainan Airlines

Lidé cestující letecky z Česka do Číny budou potřebovat PCR test na covid

Od neděle budou muset cestující z Česka do Číny podstoupit PCR test na koronavirus do 48 hodin před nástupem na palubu letadla, které míří přímo do Číny. Na webu to uvedlo čínské velvyslanectví v Praze. Žádné přímé lety nyní z Česka do Číny a zpět nelétají. Opatření se tak u Čechů týká letů s přestupem.
6. 1. 2023|

Vláda přemýšlí o zákazu letů z Číny, ta kvůli koronaviru žádá o humanitární pomoc

Česká ministerstva zdravotnictví a dopravy zjišťují, jak by bylo technicky i právně možné zakázat lety mezi Českou republikou a Čínou, která je epicentrem i původcem nákazy novým typem koronaviru. Vláda má o případné blokádě česko-čínských linek jednat v pondělí, Světová zdravotnická organizace kvůli onemocnění vyhlásila stav nouze. Čínská ambasádu požádala Prahu o humanitární pomoc.
31. 1. 2020Aktualizováno31. 1. 2020, 20:37|

Čína zastaví od března lety z Pekingu do Prahy. Důvod zatím česká diplomacie nezná

Čína pozastavila s účinností od začátku března prodej letenek na lety z Pekingu do Prahy s firmou Hainan Airlines. Důvod opatření české ministerstvo zahraničí nezná, sdělila mluvčí úřadu Zuzana Štíchová. Prezident Miloš Zeman v říjnu řekl, že diplomatická roztržka mezi vedením Prahy a Čínou může vést k odklonění některých leteckých linek z Číny do Prahy. O čínském opatření ve středu informovaly weby Respekt.cz a Deník N.
22. 1. 2020Aktualizováno22. 1. 2020, 19:52|