TÉMA

Uhřice

Kvůli mrazivému počasí ubývá plynu v zásobnících, podle Síkely jeho vyčerpání nehrozí

Kvůli chladnému počasí v posledních dnech začalo klesat množství plynu v zásobnících. Aktuálně jsou naplněné asi z 86 procent. Spotřeba plynu oproti minulému týdnu může být podle odhadů odborníků asi o čtvrtinu vyšší. Pořád se ale podle ministra průmyslu a obchodu Jozefa Síkely (za STAN) daří držet úsporu ve spotřebě. Zároveň ubezpečil, že plyn v zásobnících nedojde.
17. 12. 2022|

30 let zpět: Těžba ropy na Slovácku

Těžba ropy v Dambořicích na Hodonínsku začala už v roce 1986, ale naplno se rozjela až po pádu socialismu. Největší ropné ložisko na českém území přineslo obci nemalé příjmy. Navíc kvalita vytěžené suroviny byla na vysoké úrovni. Co však těžaře počátkem 90. let trápilo, byl plán na zrušení místní trati, po níž černé zlato dopravovali.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
21. 2. 2022|

Na opuštěnou trať na Hodonínsku se vrátí vlaky. Jako turistická atrakce

Po více než deseti letech se vrátí vlaky na opuštěnou trať mezi Čejčí a Uhřicemi na Hodonínsku. Nový majitel ji koupil včetně starých nádražních budov od Správy železnic za necelé tři miliony korun. Původně chtěli železničáři přes čtyřicet milionů, v třetím kole nabídek ale zlevnili. Podél kolejí vyroste železniční muzeum a turisté budou jezdit historickými vlaky.
22. 1. 2020|