TÉMA

František Vavera

Hasiči už rok „zasahují“, pomáhají s testováním nebo v nemocnicích. Zapotí se i ti dobrovolní

V boji s koronavirem významně pomáhají také hasiči. Například v jednom z nejvíce postižených krajů – Karlovarském – je do boje s epidemií nasazena zhruba stovka profesionálů, tedy víc než čtvrtina z jejich celkového počtu. Další pomoc pak nabízejí dobrovolní hasiči. Hostem Událostí, komentářů byl náměstek generálního ředitele hasičského sboru František Vavera.
24. 2. 2021|

Policie obvinila druhého muže českých hasičů kvůli tendru na simulaci leteckých nehod

Náměstek šéfa českých hasičů František Vavera čelí policejnímu obvinění kvůli manipulaci státní zakázky na simulaci dopravních nehod. K té mělo dojít v době, kdy Vavera působil přímo na ministerstvu vnitra, pod nějž hasiči spadají. Šéf resortu Jan Hamáček (ČSSD) připouští, že ve hře je momentálně i Vaverovo postavení mimo službu.
1. 9. 2020|

Druhého muže hasičského sboru Vaveru stíhá policie. Kvůli grantu na simulaci leteckých nehod

Náměstek generálního ředitele hasičského záchranného sboru František Vavera čelí podle informací České televize trestnímu stíhání. Obvinění nejspíš souvisí s jeho působením na ministerstvu vnitra. Vavera komentář odmítl.
8. 5. 2020|

Domov pro seniory v Novém Městě nad Metují končí. Nesplňuje protipožární opatření

Případ tragického požáru v domově pro mentálně postižené ve Vejprtech u Kadaně, při němž přišlo o život osm lidí a třicet jich bylo zraněno, upozornil na bezpečnostní opatření v dalších podobných zařízeních v Česku. V Novém Městě nad Metují tamní Domov seniorů Metuj shání náhradní ubytování pro více než šedesát klientů. Nesplňuje totiž protipožární opatření a nemá registraci. Jeho majitelka se rozhodla provoz domu ukončit.
21. 1. 2020|