TÉMA

Předseda Senátu

Bylo rozhodnuto devět dní před podpisem mnichovské dohody, připomíná Pithart. Národ se podle něj s traumatem nevyrovnal

Mnichovská dohoda představuje trauma, které český národ neměl příležitost zpracovat, řekl bývalý předseda Senátu Petr Pithart (KDU-ČSL) v pořadu Události, komentáře. Poukázal na údajné snahy tehdejší československé politické reprezentace odevzdat území první republiky a kritizoval uchylování se k pozici oběti, ke kterému má podle jeho názoru česká společnost stále sklony.
30. 9. 2023|

Česko bude jednoznačně podporovat pozvání Ukrajiny do NATO, řekl Vystrčil

Česko podporuje a bude podporovat jednoznačné vyjádření summitu Severoatlantické aliance, které bude pozváním Ukrajiny do NATO, uvedl v pořadu Interview ČT24 předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) v souvislosti s nadcházejícím summitem Aliance ve Vilniusu. Vystrčil zmínil, že vstup do NATO nebude okamžitě, protože to není možné, dokud zuří válka. „Ukrajina by ale měla mít jistotu, že se s ní počítá,“ podotkl.
7. 7. 2023|

Budu se dál snažit co nejlépe reprezentovat svou vlast, řekla Navrátilová po převzetí senátní medaile

Martina Navrátilová převzala stříbrnou medaili předsedy Senátu – ocenění udělované druhým nejvyšším ústavním činitelem osobnostem českým i světovým. Předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) zdůraznil, že je to vyznamenání nejen za sportovní výkony mnohonásobné grandslamové vítězky, ale také za její osobní postoje. Ačkoli Navrátilová po převzetí vyznamenání žertovala, že je zvyklá na zlaté medaile, ujistila, že si ocenění váží.
13. 6. 2023|

Ruská agrese vůči Ukrajině je zrůdný počin, který ohrožuje naši bezpečnost i budoucnost, řekl Vystrčil

Předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) přednesl svůj novoroční projev. „Rok 2022 byl složitý, přesto jsme mnoho dokázali,“ řekl. Vzpomenul třicetileté výročí vzniku samostatné České republiky a také aktuální válku na Ukrajině. Občanům Česka poděkoval za solidaritu a ujistil je, že na každém v demokratické společnosti záleží. K Česku promluví na Nový rok také premiér Petr Fiala (ODS). Své vánoční poselství už dříve sdělil prezident Miloš Zeman.
1. 1. 2023Aktualizováno1. 1. 2023, 14:31|

Senátoři za TOP 09 vystoupí z klubu STAN, oslabí ho tak před volbou předsedy horní komory

TOP 09 se rozkmotří se Starosty a nezávislými i v Senátu – dvojice jejích senátorů opustí klub a další dva nově zvolení členové horní komory do něj vůbec nevstoupí. Místopředseda TOP 09 a senátor Tomáš Czernin uvedl, že strana je připravena podpořit ve volbě předsedy Senátu Miloše Vystrčila (ODS), který funkci obhajuje. Není však jasné, zda STAN nepřijde s protikandidátem.
13. 10. 2020|

ANALÝZA: Jaroslav Kubera byl jednou z nejúspěšnějších osobností v politice vůbec

V pondělí nečekaně zemřel Jaroslav Kubera. Dlouholetý a úspěšný politik spjatý s Občanskou demokratickou stranou. Česká republika přichází o druhého nejvýše postaveného ústavního činitele, Teplice přichází o úspěšného a dlouholetého primátora. Kubera byl bezesporu jednou z nejviditelnějších a nejstálejších osobností české politiky.
21. 1. 2020|