TÉMA

Okresní soud v Děčíně

Děčínský soud rozhodl o podmínkách pro mladistvé za útok na spolužáka

Okresní soud v Děčíně rozhodl o podmíněných trestech pro dva mladistvé, kteří loni v září brutálně napadli svého nezletilého spolužáka. Zároveň musí poškozenému zaplatit škodu ve výši šedesát tisíc korun a poškozené pojišťovně přes osmnáct tisíc korun. Obžalovaní i zmocněnkyně poškozeného chlapce si ponechali lhůtu pro případné odvolání. Státní zástupce si ponechal lhůtu kvůli náhradě škody.
včeraAktualizovánovčera v 14:40|

Soud v případě revitalizace děčínských Podmokel uložil peněžité tresty

Okresní soud v Děčíně rozhodl v případu pochybné rekonstrukce historické části Podmokly o vyměření peněžitého trestu ve výši sto tisíc korun stavbyvedoucímu Jiřímu Čermákovi. Pracovníkovi technického dozoru Ladislavu Vlasákovi vyměřil pokutu 40 tisíc korun. Podle soudkyně se prokázalo, že fakturací prošly práce a materiál, který nebyl dodán. Městu byla způsobena škoda zhruba 2,8 milionu korun, kterou už uhradila stavební firma. V případě druhé pracovnice technického dozoru Edity Jiřišťové soud rozhodl o zastavení trestního stíhání s podmíněným odkladem 24 měsíců. Rozhodnutí není pravomocné.
14. 3. 2023|

Bývalý manažer Strabagu čelí obžalobě kvůli rekonstrukci historické části Děčína

Případem opravy historické čtvrti Podmokly v Děčíně se bude znovu zabývat soud. Stane před ním bývalý oblastní manažer stavební firmy Strabag, kterého státní zástupce obžaloval z podvodu. České televizi to řekl Lukáš Otipka z Okresního státního zastupitelství v Děčíně. Soud na začátku února ve stejné kauze udělil Strabagu pokutu 1,5 milionu korun. Firma měla opravit ulice, podle děčínského magistrátu ale postupovala v rozporu s objednávkou. I proto město od smlouvy odstoupilo.
23. 2. 2023|

Strabag musí zaplatit 1,5 milionu za podvod při opravě historické čtvrti v Děčíně

Stavební firma Strabag zaplatí za podvod při opravě historické čtvrti Podmokly v Děčíně 1,5 milionu korun. Rozhodl o tom ve středu děčínský okresní soud, který schválil dohodu o vině a trestu mezi státním zástupcem a společností. Strabag zároveň musí zveřejnit odsuzující rozsudek v regionálním tisku. Rozhodnutí je pravomocné, obě strany se vzdaly práva na odvolání.
1. 2. 2023|

Muž dostal za maření voleb ve městě na Děčínsku nepravomocně podmínku. Za hlasy měl nabízet peníze

Muž, který měl v Mikulášovicích na Děčínsku nabízet peníze za konkrétní volbu do městského zastupitelstva, dostal roční podmínku. Za maření přípravy a průběhu voleb ho potrestal Okresní soud v Děčíně, ČT to řekla mluvčí soudu Martina Syrůčková. Muž podle policie slíbil nejméně dvěma lidem až 500 korun za konkrétní volbu v zářijových komunálních volbách. Rozhodnutí není pravomocné.
2. 11. 2022|

Bývalý místostarosta Rumburku byl zproštěn všech obvinění. Obžaloba jej vinila z útisku a vydírání

Bývalého místostarostu Rumburku Darka Švába obžalovaného z útisku a vydírání okresní soud v Děčíně zprostil všech obvinění. Někdejšímu členovi ČSSD hrozilo až osm let vězení. Podle mluvčí soudu Martiny Syrůčkové dospěl soud k závěru, že se nejednalo o trestný čin. Obžaloba Švába vinila z toho, že při pracovní poradě městských policistů v červnu 2012 pobízel své podřízené k nekalým praktikám při výkonu povolání. Šváb to odmítal.
14. 1. 2020|